Orbán: Van összefüggés a migránsok és a terrorizmus között

Orbán: Van összefüggés a migránsok és a terrorizmus között

Orbán Viktor magyar kormányfő a portugál Expresso című lapnak adott interjújában kifejtette, hogy álláspontja a migránshelyzetről teljesen eltér az Európai Bizottságétól, nem gondolja, hogy a migráció megoldhatja a demográfiai és gazdasági nehézségeket.

 

 

A Törökországgal kötött megállapodásról azt nyilatkozta Orbán, hogy az szükséges, és támogat minden olyan állammal megkötött kétoldalú egyezményt, ahonnan menekültek érkezhetnek Európába.

 

Fizetni is jó döntés volt a törököknek – tette hozzá, mert egyedül nem tudják kezelni a migrációs nyomást.

 

Forrás: propertyturkey.com

 

A miniszterelnök szerint a migránsok sok biztonságos országon át akarnak haladni, hogy eljussanak Németországba, pedig a nemzetközi jog nem engedi az “á la carte” menekülteket.

 

A migránsok nem választhatnak, hová akarnak menni

 

Ezeknek az embereknek el kell fogadniuk az első biztonságos országot, amelybe eljutnak. Tiszteletben kell tartanunk a méltóságukat, menedéket kell biztosítanunk nekik, de ez nem jelenti, hogy választhatnak, hová akarnak menni – hangsúlyozta.

 

Orbán Viktor elmondta: Schengen 2.0 javaslatának lényege, hogy minden befogadóközpontnak és menekülttábornak az EU-n kívül kell lennie.

 

Forrás: straitstimes.com

 

Magyarország számára az a fontos, hogy a kvóta önkéntes legyen. “Pénzt küldtünk a törököknek, magyar határőröket küldtünk Görögországba, és mindenre készen állunk, kivéve arra, hogy a program részesei legyünk” – hangsúlyozta.

 

Ha valaki Magyarországra akar jönni, el kell mennie a hivatalos határátkelő helyre, és be kell mutatnia a személyazonosító iratait. Azok, akik ezt nem teszik meg, bűncselekményt követnek el – tette hozzá.

 

Sokan ellenségnek tartanak minket

 

Van összefüggés a migránsok és a terrorizmus között. Európa hadban áll azokkal az országokkal, még magyar csapatok is harcban állnak Irakban, Afganisztánban… Nincsenek jelen Szíriában, de vannak ott más európai országok. Sokan azok közül, akik ezekben az országokban élnek, ellenségnek tartanak minket, európaiakat, akár tetszik ez nekünk, akár nem” – jelentette ki a miniszterelnök.

 

Ezek az emberek “bosszút akarnak állni” az európai országokon. Fel tudják használni a migránshullámot, ahogy ezt a terroristatámadások már bizonyították – emelte ki.

 

Az EU legfontosabb része a szabad mozgás

 

Orbán Viktor leszögezte: a szabad mozgás az EU legfontosabb sarokköve, ezért is kell megvédeni a külső határokat.

 

“Aki a szabad mozgás híve, annak a falakat és határellenőrzést is támogatnia kell, ez a magyar álláspont” – mutatott rá.

 

Forrás: novinite.com

 

Orbán Viktor nem tart attól, hogy az unió szankcionálja Magyarországot, mert az EU nem a Szovjetunió. Hozzáfűzte: az unió alaptörvénye kimondja, hogy minden, az alkotmányos identitásra vonatkozó döntés a tagállamok hatáskörébe tartozik, tehát ha egy kötelező kvótarendszert akarnak bevezetni, meg kell változtatniuk ezt a jogszabályt.

 

“Ezt lehetetlennek tartom, tehát senki sem erőltethet ránk olyasvalamit, amit a magyar nép nem akar” – jelentette ki a miniszterelnök, aki “csak mosolyogni tud” azon, hogy sokan autokratának tartják. Hozzátette: nem ért egyet azzal a véleménnyel, amely szerint Magyarország alaptörvénye csorbítja az Alkotmánybíróság hatáskörét és a legfelsőbb bíróság fölé helyezi az Országgyűlést.

 

 

Kereszténység nélkül nem éltük volna túl az elmúlt ezer évet

 

Orbán Viktor szerint a kereszténység olyan hagyomány, amelyet tiszteletben kell tartani, mert nélküle “nem éltük volna túl az elmúlt ezer évet”.

 

Csak egy férfi és egy nő alapíthat családot

 

“Úgy véljük, hogy egy nemzet alapja a család, és ezt védeni kell. Világossá tesszük azt, hogy csak egy férfi és egy nő házasodhat össze és alapíthat családot.” (…) A Polgári törvénykönyv szerint (…) a homoszexuálisok “csinálhatnak, amit akarnak, de nem köthetnek az állam által elismert házasságot – mondta a miniszterelnök.

 

Forrás: nlcafe.hu

 

“Egy alma nem kérheti azt, hogy hívják körtének. (…) Ha egy ember egy másikkal él együtt és nem akarnak gyerekeket, nem ápolja a több ezer éves magyar hagyományt, amelynek értelmében a férfi és a nő házasodik. Ha egy férfi és egy nő együtt él, összeházasodik, gyerekeik születnek, ezt hívjuk családnak. Ez nem emberi jogi kérdés, hanem nevén nevezzük a dolgokat” – jelentette ki Orbán Viktor.

 

Magyarországon már négy éve elfogadták az alaptörvényt, és az emberek elégedettek. Senki sem akar változtatni a szabályokon, vagyis az alkotmány jól működik – mondta a miniszterelnök az interjúban.

 

 

MTI

Nyitókép: Hirado.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »