Orbán utódja lesz? Lázár viccelődve fogadta

Orbán utódja lesz? Lázár viccelődve fogadta

Viccelődve tért ki a miniszterelnök-jelöltségre vonatkozó kérdés elől Lázár János. A kancelláriaminisztert és a nemzetgazdasági minisztert is hírbe hozta a Heti Válasz Orbán Viktor lehetséges utódjaként. Az újság szerint a Fideszben az időközi választások kudarcai miatt számolnak azzal, hogy 2018-ban koalícióra kényszerülnek az egyik ellenzéki párttal.

Olykor különvéleményem van. Ezzel a címmel közölt a Figyelő interjút a Miniszterelnökség vezetőjével. Lázár János azt mondta a gazdasági hetilapnak, hogy a Fidesznek nincs szüksége azokra, akik felelősséget nem vállalnak, csak kínos ügyeket hagynak hátra. Hozzátette, hogy az általa irányított területeken irtani fogja azt, aki visszaél a bizalommal, a kormány által teremtett lehetőségekkel. Neveket az interjúban és szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján sem említett a kancelláriaminiszter.

– Elmondtam, hogy a saját felelősségi körömben, mindig érvényt fogok szerezni.
– L. Simon Lászlóra gondolt?

– Mi a kérdés? Elmondtam az interjúban, amit akartam, nem szeretném tovább részletezni, világos beszéd, mindenki értett belőle.

A Heti Válasz pedig arról írt, hogy a kormány szerkezetének átalakítása Orbán Viktor B terve a 2018-as választások utáni időszakra. Az újság szerint a Fideszben számolnak azzal, hogy egyedül nem tudnak már kormányt alakítani, hanem koalícióra kényszerülnek valamelyik ellenzéki párttal. Ha az MSZP lesz az, akkor a mérsékelt Varga Mihályt ajánlják majd közös miniszterelnöknek. Ha pedig a Jobbik, akkor az EU-szkeptikus Lázár Jánost.

– Köszönöm a kérdést, de nem szeretnék kommentálni sajtóhíreket, sajtóértesüléseket. A munkatervemben és a naptáramban nem szerepelnek ezek a tervek.
– Ilyen forgatókönyvek léteznek?
– Nézze, meleg volt a hétvégén, múlt héten nem sok minden történt, ami felrázná a közéletet, biztos elfáradt ott valaki, akinek a tollából ez az írás megszületett.

Nem cáfolt sajtóhírek szerint az újonnan létrehozott stratégiai kabinetet a kancelláriaminiszter, míg a gazdasági kabinetet a nemzetgazdasági miniszter irányítja.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »