Orbán szerint nem meglepő, hogy sokan utálják a Puskás Akadémiát

Orbán Viktor miniszterelnök, a Puskás Akadémia alapítója szerint becsületes, korrekt és férfias küzdelem zajlik a labdarúgó NB I-ben a három kiesőjelölt csapat között.

“Két hete még a mi kezünkben volt a sorsunk, de a Vasas elleni vereséggel a Vasas vette kezébe az irányítást. Most már minden rajtuk múlik” – mondta a Puskás Akadémia honlapján szombaton megjelent interjúban Orbán Viktor, a felcsúti intézmény alapítója.
 
Orbán Viktor szerint nem meglepő, hogy ellenszenv övezi a PAFC-Honvéd találkozót, illetve a felcsúti együttes esetleges bennmaradását. 

“A Puskás Akadémiát mégiscsak én alapítottam, és bár az első csapat és az akadémia működtetésében nem veszek részt, a futballszerető közvélemény hozzám köti a klubot. Ezért a velem szembeni politikai rokonszenv és ellenszenv óhatatlanul átáramlik a csapatra is.”

A miniszterelnök úgy véli, hogy a szurkolói ösztön mindig az esélytelenebb csapatokat támogatja, mint elmondta, ő is drukkol az angol Premier League-ben nagy meglepetésre listavezető Leicester City-nek.
 

“A valóság az, hogy a magyarországi klubok rangsorában mi vagyunk az igazi underdogok. A mi klubunk alapja egy akadémia. Nekünk inkább vannak nézőink, mint szurkolóink, és ultráink sincsenek, csak akadémista gyerekeink. Ennek ellenére a miniszterelnökhöz köthető csapatot a széles közvélemény nem tekinti underdognak. És van abban valami érthető, csiklandozó érzés, hogyha az ország vezetőjének a csapata alulmarad. Ez persze lelki teher a klubnak, de ezt tudni kell elviselni panaszkodás nélkül”

 
– közölte Orbán.
 
Az olimpiai bajnok úszó, Székely Éva híres, “sírni csak a győztesnek szabad” mondására utalva Orbán Viktor leszögezte, hogy legfeljebb örömükben sírnak majd, ha szombaton a Puskás Akadémiának sikerül kiharcolnia a bennmaradást. “A sport legnagyobb értéke, hogy a becsületes győzelem mellett megtanít emelt fővel veszíteni is. És ha ezt méri ránk a sportszerencse, akkor eszerint kell viselkednünk. Emelt fővel, egy jó meccs után, várva a tőlünk független ítéletet, ami Dunaújvárosban születik meg az MTK-Vasas mérkőzésen” – nyilatkozta.
 
Az akadémiaalapító kifejtette: szembe kell nézniük azzal, hogy a 12 csapatos NB I a Puskás Akadémia számára komoly kihívást, “erőnk fölötti erőpróbát” jelent.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »