Orbán Ráhel Bahreinben: „a konzul nem végezte a dolgát, vagy Szijjártó tagad”

Érthetetlen titkolózás veszi körül a kormányfő lányának bahreini útját, pedig az ottani magyar konzulnak kötelessége beszámolnia a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak az ilyen látogatásokról – mondta Magyarország élőben című műsorunkban Szent-Iványi István.

Magyarország volt ljubljanai nagykövete arra reagált, hogy Szijjártó Péter a Hír TV kérdésére tagadta, hogy bármilyen tájékoztatást kapott volna Orbán Ráhel látogatásáról, amelyen bahreini közlés szerint energetikai ügyekről is tárgyalt a kormányfő lánya.

„Minden olyan eseményről be kell számolnia, amely a két ország kapcsolatát érinti. Ha ez nem tisztán magánút volt, és a jelek szerint nem volt tisztán magánút, hiszen magas szinten fogadták egy energiaügyi hivatalban Bahreinben, akkor erről számot kell adnia. Egyébként érdeke is, hogy számot adjon, mert ő ezzel bizonyítja, hogy valóban végzi a munkáját. Tehát lehet emögött ilyen dolog, csak akkor tudnunk kellene, hogy mi. Ebben az egész ügyben a legvisszásabb, hogy nagy titkolózás veszi körbe. Egyszerűen tudnunk kellene, hogy miről van szó. Az is lehet, hogy egyszerűen a tiszteletbeli konzulnak csupán a túlbuzgóságáról van szó, és ő akart villogni úgymond, hogy egy ismert magyar személyiség van jelen Bahreinben” – fogalmazott a Liberálisok külpolitikai szakértője.

Tekintse meg a teljes interjút:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »