„Orbán Pozsonyban is a népszavazásra kampányolt”

Az LMP szerint a magyar kormány érdekérvényesítés helyett saját népszavazási kampányára koncentrál, és ezzel gátolja az európai uniós szintű előrelépést a menekültválság kezelésében.

Az ellenzéki párt péntek este az MTI-hez eljuttatott közleményében reagált arra, amit Orbán Viktor kormányfő az uniós tagállamok vezetőinek informális pozsonyi csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón mondott.

A magyar miniszterelnök azt mondta: a pozsonyi EU-csúcs sikertelen volt abból a szempontból, hogy nem sikerült megváltoztatni Brüsszel bevándorláspolitikáját. Kiemelte: továbbra is a korábbi „önsorsrontó és naiv” bevándorláspolitika uralkodik az unióban, most is többet beszéltek a szétosztás gyorsításáról, mint a migránsok megállításáról a schengeni övezet határán.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke azt írta, hogy Orbán Viktor nem reagált érdemben a bizottság által bemutatott javaslatokra, amelyek az LMP álláspontja szerint segíthetik a menekültkrízis kezelését.

Magyarország alapvető nemzeti érdeke az lett volna, hogy hosszú hónapok tétlenséggel kevert semmittevése után az Európai Unió vezetői végre konkrét lépéseket tegyenek a migrációs válság megoldására – áll a közleményben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »