Orbán lekommunistázta a tüntetőket, és ellenállásra szólított

Orbán lekommunistázta a tüntetőket, és ellenállásra szólított

Brüsszel kitervelt internacionalista akciójaként emlegette a tömeges migrációt a miniszterelnök a Múzeumkertben elmondott ünnepi beszédében. Orbán Viktor ismét egyenlőségjelet tett a muszlimok bevándorlása és a bűnözés közé, egyben nyomatékosította, hogy az általa vezetett kormány nem engedi meg, hogy Magyarországon eluralkodjon a terrorizmus, a homofóbia és az antiszemitizmus. A kormányfő úgy fogalmazott: eljött az ideje az ellenállásnak. Orbán Viktor beszédét ellenzéki tüntetők néhány száz fős csoportja füttyel zavarta meg.

A Nemzeti Múzeumot és a környéket órákkal az állami ünnepség előtt lezárták, a Múzeumkertben a hirdetőoszlopokat is nemzeti színekbe csavarták. A szervezők nem számoltak az esővel, nagyobb tömeget vártak. Szűkíteni kellett a területet, hogy ne legyen hézagos a hallgatóság. Mire a főpolgármester az emelvényre lépett, eltűntek az üres foltok.

„Az igazi bátrak nem önző módon a nép szeretetére vágynak és törekednek, hanem a bizalmából teszik, amit tenniük kell. Ez ma az örök március legfontosabb értékeinek aktuális üzenete” – fogalmazott Tarlós István.

A másik ünnepi szónok ezúttal is a miniszterelnök volt. Orbán Viktor azt mondta, hogy Európa ma már nem szabad. „Tilos kimondani, hogy Brüsszelben azon mesterkednek, hogy minél gyorsabban ideszállítsák és betelepítsék közénk az idegeneket. Tilos kimondani, hogy a betelepítés célja, hogy átrajzolják Európa vallási és kulturális mintázatát, átépítsék etnikai talapzatát, felszámolva ezzel az internacionálé utolsó akadályát jelentő nemzetállamokat” – fejtette ki a kormányfő.

Orbán Viktor kiszólt az ellentüntetőknek, akiket a kommunista forradalmi hagyományok örököseihez sorolt. „Az ünnep emelkedettsége sem feledteti, hogy a ’19-es hagyomány is velünk él még, bár szerencsére inkább csak pislákol, ha néha hangoskodik is. De gazdaállat híján meg vannak számlálva a napjai. Ha nem érkezik újabb nagy szellemi és politikai infúziós segélyszállítmány külföldről, akkor a levelek és az ágak után a gyökerek is elszáradnak az internacionalizmus befogadására alkalmatlan magyar anyaföldben. S ez jól van így” – fogalmazott.

Az ellentüntetők a Kálvin téren gyűltek össze, a miniszterelnök beszédét füttyel és hangosbeszélőkkel igyekeztek megzavarni. A rendőrök kettős sorfal választották el a két tömeget, de kisebb dulakodások így is kialakultak a két tábor egyes tagjai között. Ahogy a kormányfő befejezte szónoklatát, a környék néhány perc alatt kiürült.

Tekintse meg a miniszterelnök teljes ünnepi beszédét:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »