Orbán kivívta az osztrák lakosság szimpátiáját

(…)

 

Az osztrák és a magyar kormány kapcsolata igen bonyolult. Faymann és Kern kancellárok erős szavakkal kritizálták Orbánt. Ezzel szemben Doskozil és Simicskó honvédelmi miniszterek különösen intenzívvé teszik az együttműködést, Kurz külügyminiszter dicséri a magyar kül- és biztonságpolitikát. Milyenek az osztrák–magyar politikai kapcsolatok? Hogy ítéli meg az Orbán-kormány működését?

 

Orbán Viktor a menekültügy és a határvédelem kapcsán kivívta az osztrák lakosság nagy részének szimpátiáját. A kormány tagjai közül viszont csak Kurz, Doskozil és Sobotka miniszterek fogták fel, hogy a magyar út a helyes, és hogy Kern és Faymann támadó hangvételű kritikái súlyos hibák voltak. Most ezt megpróbálják helyrehozni. Ezekben a kérdésekben Orbán politikáját abszolút jónak és helyesnek, minden, a liberális gazdaságpolitikától való eltávolodást jelentő lépését viszont hibásnak tartom, amely hosszú távon mindig megbosszulja magát.

 

(…)

 

Mno.hu – Posta Ákos István interjúja Andreas Unterbergerrel, a Die Presse volt főszerkesztőjével: “Kern és Faymann kritikái súlyos hibák voltak”

 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »