Orbán kifütyülése: a Fidesz Gyurcsányt látja mögötte

Orbán kifütyülése: a Fidesz Gyurcsányt látja mögötte

Maroknyi csoport békétlen akciójának nevezte Büki Zoltánék tüntetését a Fidesz frakciószóvivője.

Halász János a háttérben Gyurcsány Ferencet sejti. A kormánypárti politikus szerint a Demokratikus Koalíció képviseli Magyarországon azt a brüsszeli politikát, amelyet a miniszterelnök bírált ünnepi beszédében.

„Tudjuk, hogy a Gyurcsány Ferenchez köthető cégek több száz milliós nagyságrendben kapnak támogatást Brüsszeltől. És tudjuk, hogy a Múzeumkert közelében tartott akció szervezője Gyurcsányhoz is köthető. Nem csoda hát, hogy meg akarták zavarni a miniszterelnök beszédét. Nem akarták hallani a brüsszeli politika bírálatát” – fogalmazott a Fidesz frakciószóvivője.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Múzeumkert szomszédságában, a Kálvin téren a hídfoglalásokkal és útlezárásokkal ismertté vált Büki Zoltán mozgalma, a Demokratikus Magyarországért Civil Társaság demonstrált. A megmozdulás bejelentését a rendőrség eredetileg nem vette tudomásul, mire Büki Zoltán bírósághoz fordult, a bíróság pedig neki adott igazat.

„168 év telt el az 1848. márciusi forradalom óta. 168. Ma ugyanennyi órát dolgozunk minden hónapban, és mégsem jutunk egyről a kettőre. Persze most is vannak, akik nagyon jól élnek. Rajtunk élősködnek,  visszaélve a kapott bizalommal, jogot formálnak arra, hogy diktáljanak nekünk. Megmondják, hogyan éljünk, népszavazás útján milyen kérdésekben dönthetünk, és mely jogainkkal élhetünk. Ma ugyanúgy forrnak az indulatok, mint 1848 hajnalán. A nép változást akar” – hangoztatta délelőtti rendezvényén Büki.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »