Orbán kiadta a „vadászengedélyt” a pesti robbantóra

Orbán kiadta a „vadászengedélyt” a pesti robbantóra

Semmilyen jel nem mutat arra, hogy bármilyen összefüggés lenne a migránsválság és a szombati Teréz körúti robbantás között – közölte Orbán Viktor miniszterelnök az M1 aktuális csatornának kedden adott interjúban.

terez554366_bA Teréz körút 2–4. házszámnál szeptember 24-én éjszaka történt robbantás nyomai„Ha kizárni talán nem is lehet, de ebben a pillanatban semmi erre utaló jel nincs, ami azért mégis megnyugtató” – fogalmazott a kormányfő. Hozzátette, akármi is volt a motiváció, mindenképpen gyalázatos tettről van szó.

„Úgy tűnik, valóban célzottan a rendőröket támadták meg” – mondta Orbán Viktor. Közölte továbbá, hogy utasította Pintér Sándor belügyminisztert: bármi áron, de fogják el, „vadásszák le” az elkövetőt, és szedjék ki belőle, mit és miért cselekedett.

Ugyanezzel az üggyel kapcsolatban Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője úgy vélekedett, motivációjának ismerete nélkül nehéz megtalálni a járőrpár súlyos sérülését kiváltó szombati Teréz körúti robbantás elkövetőjét.

A politikus a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden elmondta, hogy a rendőrség különböző forgatókönyveket vizsgál. Közölte, bizonyos verziók fennállásakor könnyebb a tettes elfogása, míg más esetekben nehezebb. Példaként említette, hogy ha egy külföldi szervezet áll a robbantás mögött, és nem magyarok a felelősök, akkor már biztosan nem tartózkodnak az országban. Kósa Lajos úgy fogalmazott, hogy a rendőrség nagyon alaposan dolgozik, a legnagyobb profizmussal próbálja felgöngyölíteni az ügyet.

Egyébként a szombat esti budapesti Teréz körúti robbantás ügyében – amelynek feltételezett elkövetőjéről hétfőn közzétett egy videofelvételt és több fotót a magyar rendőrség – a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja a nyomozást. Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője közleményében azt írta: a robbantás ügyében beszerzett bizonyítékok alapján megállapítható, hogy a támadás célpontjai „kifejezetten a rendőrök voltak”, így a nyomozás lefolytatása az ügyészség, azon belül a Központi Nyomozó Főügyészség hatáskörébe tartozik. A szóvivő közlése szerint a nyomozást több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt folytatja a főügyészség. „Soron kívül, nagy erőkkel, a rendőrséggel együttműködve nyomoznak” – emelte ki.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »