Orbán irányítja az ellenzéket is

“A legnagyobb játékos a hatalom legfőbb birtokosa, a miniszterelnök, akinek jó néhány embere van az MSZP-n belül is, akiket – direkt vagy áttételes értelemben – a Fidesz mozgat, tart életben és instruál. Van olyan, aki csak alkalmazkodni próbál és „gesztusokat tesz”. Jelzi: rá ne lőjenek, nem árt senkinek. És van olyan, akinek simán oda lehet szólni, akit megfelelő eszközökkel „fognak”. Közülük néha egyet-egyet fel is dobnak. Nem Simon Gábor az egyetlen, akit a hintába beültettek. (…)

Van az MSZP-n belül egy jelentős társaság, amely hosszú távon is zökkenőmentesen integrálódik a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe. Mert maga az MSZP a rendszer stabil része, természetesen. És ez igaz a teljes baloldali ellenzék nagyobb részére is.

(…) A választmány elnöke, Hiller István bármikor képes arra, hogy ne gondolja át, amit mond. Politikai pályája hibák, balfogások történeteként értelmezhető. Felidézhetjük a 2004-es decemberi népszavazási kampányt is, amikor – a párt elnökeként – álláspontja morálisan is akceptálhatatlan volt. Ezt az embert a párt eszének, legokosabb emberének tartják.” (…)


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »