Orbán friss "bukásai"

(…) “Ezért amiről igazán beszélnünk kell, hogy az orbáni hatalom megindult a lejtőn. Hogy a kormányfő már nem tud újat mondani. Hogy mind több Fidesz-szavazó frusztrálódik. Hogy mind többen forgolódnak a damaszkuszi úton. Hogy a hatalom már nem csak komikus, hanem szánalmas, erkölcsileg méltatlan az ország vezetésére.

Lehet mondani, Orbán akkor bukott meg először, amikor megpuccsolta a kiforratlan III. Köztársaságot. Amikor elbizakodott lett, s azt gondolta, tekintélyelvűként a parlamentáris Európa részeként életképes lehet. Másodszor akkor bukott meg, amikor autoriter természetéből adódóan terjeszkedni akart és kényszerült. Amikor államférfinak képzelve magát egész Európát a saját képére akarta formálni. (…) Kifulladt a kormányfő Európát megmentő retorikája, pedig azt gondolta, a migránsokkal gerjesztett félelem kitart 2018-ig. Minden jel szerint nem fog, és a következő propagandaháború nem biztos, hogy sikeres lesz.

A NER kívül-belül a végét járja, valahol a Kádár-rendszer utolsó évtizedében vagyunk. Arról kell tehát beszélnünk, mi lesz a bukása után. Hogy ne kezdjünk felkészületlenül újra bele. A IV. Köztársaságról kell beszélnünk.”


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »