Orbán fordulata: bevándorlókkal kezelnék a munkaerőhiányt?

Orbán fordulata: bevándorlókkal kezelnék a munkaerőhiányt?

A kitétel a V4-ek által ismertetett közös dokumentumban szerepel, a miniszterelnök rábólintott.

A pénteki pozsonyi EU-csúcs sikertelenségéről maga Orbán Viktor beszélt a találkozót követően. Mint írtuk, a miniszterelnök azt mondta, nem sikerült megváltoztatni Brüsszel bevándorláspolitikáját.
 
Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke reagáló közleményében azt írja, Orbán Viktor lelepleződött, kiderült, hogy  bevándorlókkal kezelné a munkaerőhiányt.
 
“Pozsonyban Orbán Viktor kudarcot vallott: nemhogy nem sikerült megváltoztatnia az unió bevándorláspolitikáját, de ő maga hajtott végre 180 fokos fordulatot. A Jobbik úgy véli, a magyar kormányfőnek nem lett volna szabad áldását adnia a Visegrádi Négyeknek arra a Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter által ismertetett közös dokumentumára, mely szerint a Magyarországhoz hasonlóan munkaerőhiánnyal küzdő tagállamok „a menekülteket, sőt bevándorlókat akár jelentős számban” is befogadhatják” – fogalmaz a Jobbik politikusa.
 
Z. Kárpát rámutat: ez a rémisztő kitétel teljesen egybecseng Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elképzeléseivel, aki nem a Nyugatra menekült magyarok hazacsábításával és uniós szinthez közelítő munkabérekkel, hanem harmadik országbeli munkavállalókkal kezelné a hazai munkaerőhiányt.
 
A Jobbik szerint Orbán tehát lelepleződött, az október 2-i népszavazást ő maga is pusztán párt- és belpolitikai erőfelmérésnek tekinti. Ezzel azonban rendkívül veszélyes hazárdjátékba viszi az országot, hiszen egy érvénytelen népszavazással ütőkártyát adna Brüsszel kezébe.
 
“A pénteki uniós csúcs után csak még bizonyosabb: ha a népszavazás eredménytelen, Orbán Viktornak személyesen kell vállalnia a felelősséget és távoznia kell a miniszterelnöki bársonyszékből!” – zárul a közlemény.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »