Orbán fontos üzenetet küldött Gyárfásnak

Orbán fontos üzenetet küldött Gyárfásnak

Orbán Viktor miniszterelnök napja: délben a Parlamentben fogadta a FINA vezető tisztviselőit, az ügyvezető testület tagjait, akiknek előbb személyes tárlatvezetést tartott a koronázási ékszerekről, majd ebéden látta vendégül őket. Ahogy korábban írtunk róla, Orbán Viktor a FINA legmagasabb szintű kitüntetését vehette át az újraválasztott Julio C. Maglione elnöktől.

Hírdetés

A kormányfő jelzésértékű üzenetet küldött Gyárfás Tamásnak, akivel nem csak kezet szorított, de kijelentette, a jövőben is a sportág első számú sportdiplomatájának tekintik a FINA Bureau-ban 2009 óta helyet foglaló magyar képviselőt. Hozzátette, mivel újabb FINA-események házigazdája lesz Magyarország a következő években, Gyárfás Tamásnak minden támogatást megadnak nemzetközi munkájához. 2018-ban junior műúszó-világbajnokságot rendezhetünk (a vetélytárs Kanadáé lett a 2019-es esemény), 2019-ben junior úszó-vb-nk lesz, 2020-ban felnőtt vizes Európa-bajnokság, 2022-ben pedig rövidpályás úszó-vb.

http://mno.hu/

Gyárfás számára több mint hízelgően hathatnak ezek a szavak, ugyanis hónapokkal ezelőtt Hosszú Katinka nekilódulása nyomán távozni kényszerült úszóelnöki posztjáról, a vizes vb szervezőbizottságában viszont szinte a legfontosabb pozíciója neki volt, úgy, hogy az új úszóelnöknek, Bienerth Gusztávnak nem osztottak lapot a testületben. Orbán Viktor fenti üzenete mindent elmond arról, a kormányzat milyen távon számol Gyárfás Tamás szolgálataival a nemzetközi úszóéletben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »