Orbán és Rogán is szerepelhet Spéder lefoglalt hangfelvételein

Orbán Viktorral és Rogán Antallal folytatott beszélgetések is szerepelnek azokon az adathordozókon, amelyeket a Spéder Zoltán érdekeltségeinél tartott házkutatások során foglalt le a rendőrség – értesült a Magyar Nemzet a nyomozás menetét jól ismerő, megbízható forrástól.

Az MNO hétfőn írta meg, hogy az említett házkutatások során a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai vezető fideszes politikusokkal folytatott beszélgetéseket tartalmazó adathordozókra bukkantak. Újabb információik szerint tehát a miniszterelnökkel és a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjével folytatott beszélgetések is találhatók ezeken az eszközökön.

Úgy tudják, hogy a hangfelvételeket tartalmazó adathordozókat az üzletember villájában foglalták le. A rendőrség ezt nem cáfolta, de nem is erősítette meg. A kommunikációs szolgálat a hozzá eljuttatott kérdésekre rövid válaszban tudatta, hogy „az ügyben a nyomozás folyamatban van, annak részleteiről – a korábban adott tájékoztatáson túlmenően – a nyomozóhatóság nem kíván bővebb felvilágosítást adni”.

Ismeretes, hogy június 8-án a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai házkutatást tartottak az FHB-bankcsoportnál és Spéder Zoltán, a bank elnökének egyes érdekeltségeinél, miután a rendőrség korábban csalás és más bűncselekmény gyanúja miatt nyomozást rendelt el. Később a Figyelő című hetilap megírta: a rendőrség Spéder lakásán is házkutatást tartott. A bankvezér ellen ezzel egyidejűleg a kormányhoz közel álló médiában támadássorozat indult, az MNB pedig súlyos bírsággal sújtotta az FHB Jelzálogbankot. Mindeközben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vizsgálatot kezdett az Index kiadójánál, a Spéder Zoltán tulajdonában álló Central European Media & Publishing (CEMP) Zrt.-nél. A Spéder elleni, összehangoltnak tűnő kormányzati fellépés okát a sajtó egyelőre csak találgatja, az egyik ilyen feltételezés szerint az akció egyik célja az Index feletti ellenőrzés megszerzése lenne.

(MNO nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »