Orbán elismerte: a migráció miatt ilyen erősek a kormánypártok

Orbán elismerte: a migráció miatt ilyen erősek a kormánypártok

Hosszasan elemezte a menekültválságot Orbán Viktor a Fidesz kihelyezett frakcióülésén – értesült a Magyar Idők. A kormánypárti újság szerint a miniszterelnök elismerte, hogy elsősorban a migrációnak, és a bevándorlás elleni propagandának köszönhető a kormánypártok megerősödése. A kormányfő a népszavazásról szólva azt mondta: szerinte a referendumnak nincs napi belpolitikai tétje.

Turbánban ábrázolta Orbán Viktort az MSZP legújabb, a népszavazás bojkottálásáról szóló videójában. A párt elnöke szerint a kormánypártok csak figyelemelterelésre használják az októberi népszavazást, a referendumnak ugyanis nem lesz következménye.

Molnár Gyula szerint nincs semmilyen jogi következménye annak, hogy október másodikán mi lesz a választás végeredménye. A képviselő azt kéri a kormánytól és a Fidesz-frakciótól, hogy mondják meg, milyen közjogi következménye van annak a népszavazásnak, amire buzdítják az embereket október 2-ára.

Vándorkiállítást indít útnak az Együtt. A törpepárt így reagál a kormánypárti plakátkampányra. A migránskérdés helyett azonban Orbán Viktor vagyongyarapodásával foglalkoznak.

Szigetvári Viktor, a párt elnöke azt mondta, az Együtt nem kvótaellenes, nem menekültellenes, hanem kerítésellenes. Hozzátette: azért bojkottálják a népszavazást, mert Orbán Viktor csak a figyelmet akarja elterelni más kérdésről ebben az ügyben.

A Fidesz kihelyezett frakcióülésén a migrációs helyzet és a népszavazás volt a főtéma. A párt frakcióvezetője szerint a baloldal bagatellizálja a népszavazás tétjét.

Kósa Lajos frakcióvezető szerint azok az érvek, amiket a baloldali politikusok itthon és külföldön mondtak a migráció jótékony hatásáról, azok hazugságnak bizonyultak, a migráció nem oldja meg egyetlen ország munkaerő-problémáját sem.

A Jobbik emlékeztetett, a párt kezdeményezte elsőként a kerítés megépítését és a honvédség bevethetőségét is.

Volner János, a párt frakcióvezetőjének elmondása alapján a Jobbik a határőrség visszaállításának kezdeményezésében is első volt. Hozzátette: ezekben az ügyekben mi mutattunk utat a Fidesznek, mi mutattunk utat a kormánynak.

A Jobbik a nemre buzdít a népszavazási kampányban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »