Orbán: egy új egység jött létre

Orbán: egy új egység jött létre

Azzal, hogy az október 2-ai népszavazáson 98 százalék voksolt nemmel a kényszerletelepítésre, létrejött egy új, pártok felett álló egység Magyarországon, amely nemzeti ügynek tekinti a szuverenitás megvédését – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden, sajtótájékoztatón az Országházban.

Orbán Viktor miniszterelnök beszél a Kósa Lajossal, a Fidesz frakcióvezetőjével az október 2-ai kvótareferendummal kapcsolatban közösen tartott sajtótájékoztatón az Országházban 2016. október 4-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A miniszterelnök közölte: az alaptörvényt négy ponton módosítanák, amelyek között szerepel a többi közt az, hogy tilos a csoportos betelepítés Magyarországra, az csak egyéni kérelmek alapján történhet.

Közölte azt is: a kabinet a módosítást szerdai ülésén tekinti át.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a kormánypártok keddi frakcióülését követő sajtótájékoztatón azt közölte: a Fidesz-KDNP képviselőcsoportjai által támogatott kezdeményezéseket október 10-ig kell beterjesztenie a kabinetnek a Ház elé, arról 17-én tárgyalhat a parlament és november 8-án szavazhatnak is, így támogatása esetén november közepétől válhat hatályossá.

 

 

MTI

The post Orbán: egy új egység jött létre appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »