„Orbán cselédsorba taszítaná a magyar munkásokat”

Tiltakozó akciót tartott a Magyar Természetvédők Szövetsége a Kossuth téren csütörtök délben.

Az Egyesült Államok és az Európai Unió között kötendő szabadkereskedelmi egyezmény ellen szervezett akciót a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Közép-magyarországi Zöld Kör.

Fridrich Róbert, az MTVSZ programvezetője rablóegyezménynek nevezte a TTIP-t, ami egyértelműen a nagyvállalatoknak kedvez, és „veszélybe sodorja, amit eddig elértünk”. Közölte: szeretnék, ha végre a magyar kormány is egyértelmű nemet mondana a TTIP-re, ezért a Greenpeace-szel és a Védegylettel közösen nyílt levelet küldenek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek és Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkárnak, hogy Magyarország ne támogassa az egyezményt.

Az eseményen az LMP és a Jobbik politikusai is részt vettek. Schiffer András, a zöldpárt társelnöke merényletnek nevezte az egyezményt. „Magyarországnak elemi érdeke lenne, hogy követelje a tárgyalások leállítását. Ebből mi csak vesztesen kerülhetünk ki” – szögezte le az MNO-nak. „Orbán Viktor a német nagyvállalatok cselédjévé akarja tenni a magyar munkásokat” – fűzte hozzá a politikus.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »