Orbán: Az unió vezetése álomvilágban él

Orbán: Az unió vezetése álomvilágban él

Megbélyegzett, kiszorított országból győztessé tette Magyarországot a politikája – ezt mondta a miniszterelnök a Magyar Állandó Értekezlet 15. ülésén Budapesten, a Várkert Bazárban.

Orbán Viktor a kormány munkáját értékelve az elmúlt hat év legnagyobb sikerének a nemzetegyesítést tartja, amit a külhoni magyarsággal közösen valósítottak meg. Úgy fogalmazott: száz évvel a trianoni diktátum után a magyar nemzet egyes részei egymásra találtak, és a magyar–magyar együttműködés napi gyakorlattá vált.

A kormányfő ismét üzent a Nyugatnak és Brüsszelnek: szerinte Castrót mentegetik, a valóságot elhazudják, az unió vezetése pedig álomvilágban él, ehelyett inkább le kellene számolnia az ideológiákkal.

„Meggyőződésem, hogy ez az oka annak, hogy a mai napig nem értették meg nagyon sokan Brüsszelben a brexitet, vagyis a britek kilépését, és szerintem ez az oka annak is, hogy a mai napig nem tudják megemészteni Donald Trump elnöki győzelmét az Egyesült Államokban. Holott ez az amerikai választás – meggyőződésem szerint – nem mutat mást, mint a valóság győzelmét az ideológiák és az utópiák fölött, illetve egy olyan kormányzati rendszer felett, amely a teendőit ideológiákból és a valóságtól elrugaszkodott álmokból próbálta levezetni” – fogalmazott Orbán Viktor.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »