Orbán: az összes ismert Seuso-kincs visszakerült Magyarországra

Orbán: az összes ismert Seuso-kincs visszakerült Magyarországra

Magyarországnak sikerült visszaszereznie a Seuso-kincsek páratlan fontosságú, felbecsülhetetlen leletegyüttesének második hét darabját – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, a kormányülés szünetében.

“Felbecsülhetetlen nemzeti értékeinknek Magyarországon van a helye! Az a kötelességünk, hogy amit mások elkótyavetyéltek, azt visszaszerezzük!” – jelentette ki Orbán Viktor. A miniszterelnök elmondta: Magyarországnak sikerült visszaszereznie a Seuso-kincsek páratlan fontosságú, felbecsülhetetlen leletegyüttesének második hét darabját.

Orbán Viktor azt mondta: a kormány álláspontja, hogy a felbecsülhetetlen értékű nemzeti kincseinknek, a “családi ezüstnek” Magyarországon van a helye. “Kötelességünket teljesítettük és visszaszereztük” – mondta a miniszterelnök, aki a bejelentés után bemutatta a sajtónak a Parlament Vadásztermében kiállított kincseket.

Baán László, a Szépművészeti Múzeum igazgatója hozzátette, hogy ezzel a Seuso-kincsek összes darabja Magyarországra került. A Seuso-kincs első darabjai 2014. márciusában kerültek Magyarországra. Érkezésüket akkor is Orbán Viktor jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatón.

Forrás és fotó: MTI

 

The post Orbán: az összes ismert Seuso-kincs visszakerült Magyarországra appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »