Orbán asztalán landolhat Gyárfásék ügye

A szerdai kormányülésen is szóba kerülhet az úszószövetség és a sportolók elhúzódó vitája. Ha nem enyhül a feszültség, elképzelhető, hogy több úszónk lemondja a decemberi rövid pályás vb-n való részvételt.

A sportért felelős államtitkárság keddi közleménye felkavarta kicsit az állóvizet az úszószövetség kontra Hosszú Katinka ügyben. Mint ismert az olimpiai bajnok panaszai nyomán számos úszótárs csatlakozott, és kritizálja a szövetség működését. Rajtuk kívül többek között Szabó József egykori olimpiai bajnok úszó, Czene Attila korábbi sportért felelős államtitkár is szót kért, és bírálja Gyárfásékat. Ebbe a játszmába szállt be az államtitkárság közleményével, melyben azt írják, nem maradhat így ez a feszült helyzet, ők amiben tudnak, megpróbálnak segíteni, hogy megoldódjon.

Hosszú korábban lemondásra szólította fel Gyárfás Tamást, a szövetség elnökét, többen Seszták Miklósban látták az utódját, aki a 2017-es vizes vb szervezőbizottságát irányító testület elnöke. A Népszava biztos forrásból úgy tudja, a fejlesztési miniszteri posztot is betöltő Seszták nem lesz elnök, túl sok a feladata ahhoz, hogy még ezt a tisztséget is átvegye. Ugyanakkor a hidegháborús hangulat elérte a kormányzati ingerküszöböt, és valószínűleg a szerdai kormányülésen is szóba kerül az össztűz alatt lévő úszószövetség problémája, ami egyben Gyárfás Tamásé is.

Az ügy folytatásaként szerdán több napilap is arról írt, hogy a szövetséggel szócsatát folytató úszók közül többen nem fognak rajthoz állni a decemberi windsori rövidpályás világbajnokságon, ha nem oldódnak meg az általuk felvetett problémák. Ez a lépés már komolyan veszélyeztetné a jövő évi hazai vébés álmokat is, ugyanis a decemberi verseny a felkészülés egyik jelentős állomása.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »