Orbán a 40. legbefolyásosabb vezető

Legalábbis e téren a világ Facebookon jelen lévő vezető politikusai közül a negyvenedik helyre furakodott be.

Orbán Viktor a Facebookon jelen lévő vezető politikusok közül a negyvenedik lett, amikor a befolyást vizsgálták – derült ki a Twiplomacy jelentéséből.

Ők rangsorolták befolyás, követőkkel való kommunikáció és követők száma alapján a világ Facebookon, Twitteren és Instagramon jelen lévő vezetőit, ám Orbán csak a faacebookos-befolyásos listán tudott bekerülni a legjobb ötvenbe.

Itt egyébként a koszovói elnök, Hashim Thaci áll Orbán előtt, a 39. helyen, a 41. helyezést pedig a guineai elnök, Alpha Condé csípte el. Orbán mögött egyébként olyan vezetők helyezkednek el a top 50-ben, mint Francois Hollande francia elnök, Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök vagy Andrej Kiska szlovák államfő.

A szomszédaink közül a román elnök, Klaus Johannis a 25, rajta és Kiskán kívül más nem szerepel a közép-európai térségből. A listán egyébként Narendra Modi (India) az első, Recep Tayyip Erdogan (Törökország) a második, Barack Obama (USA) pedig a harmadik. A legelőkelőbb helyen álló európai befolyásos Facebook-huszár a török elnök után a brit királyi család (7. hely) és Angela Merkel (Németország, 13.).

Magyarországról a Twiplomacy Orbánon kívül Áder János államfő és Magyarország Kormánya hivatalos közösségi média csatornáit figyelte.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »