Orbán 5 százalékos növekedést szeretne – már csak az ehhez szükséges gazdaságpolitika hiányzik

Ennyi kellene ahhoz, hogy kihasználjuk a gazdaságban rejlő potenciált és csökkentsük a távolságot az életminőség tekintetében a hozzánk képest szerencsésebb országokhoz viszonyítva – mondta a kormányfő Veszprémben, ahol a Modern Városok program keretében együttműködési megállapodást írt alá.

A miniszterelnök szerint jó a 3 százalékos gazdasági növekedés, de ezzel nem lehet megelégedni, meg kell célozni az 5 százalékos növekedést. Orbán Viktor keddi veszprémi sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva közölte: az ötszázalékos növekedés lenne szükséges ahhoz, hogy kihasználjuk a gazdaságban rejlő potenciált és csökkentsük a távolságot az életminőség tekintetében a hozzánk képest szerencsésebb országokhoz viszonyítva. Még nincs meg az a gazdaságpolitika, amely a növekedést 3-ról 5 százalékra növelné, és ennek kialakításához jelenleg a minket körülvevő környezet sem kedvező – magyarázta, hozzátéve: ennek ellenére az 5 százalékos növekedést kell célként kitűzni.

Útépítésre, állatkertfejlesztésre, kerékpárutak bővítésére, színház és a zeneiskola felújításra is kap pénzt Veszprém – egyebek mellett ebben állapodott meg Orbán Viktor miniszterelnök és a város polgármestere a Modern Városok Program keretében. A kormányfő hangsúlyozta: Veszprém nem azért kap segítséget, mert rászorul, hanem azért, hogy a sikeres város még több eredményt érhessen el. Ez a térség többi településére is jó hatással lesz, a fejlesztések pedig az egész ország gazdasági növekedésében is megmutatkoznak.

Porga Gyula polgármester kiemelte: a most megkötött megállapodás azért is fontos, mert az állam felismerte, hogy a nagyvárosokat kell támogatni, mert ez a térségek fejlesztését segíti. A kormány és az önkormányzatok szövetséget kötöttek, hogy erős Magyarországot építsenek – mondta.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »