Önkívületben futott be a pályára Dárdai Pál

Önkívületben futott be a pályára Dárdai Pál

A pályára berohanva ünnepelte csapatának az utolsó pillanatban kicsikart győzelmét a Bundesliga nyitófordulójában Dárdai Pál vezetőedző, aki ötvenedik alkalommal ült a berliniek kispadján.

A Hertha vasárnap bő fél órán át vezetett az újonc Freiburg ellen, amikor a vendégek a 93. percben kiegyenlítettek. A 95. percben azonban Julian Schieber megszerezte a fővárosiak győztes találatát.

A berlini gárda 162 nap elteltével, március 19-e óta először nyert bajnoki mérkőzést, és a magyar tréner szerint ismét olyan a hangulat, mint tavaly az idény elején. „Ebbe kell most kapaszkodnunk, miután lemaradtunk az Európa-ligáról” – jelentette ki Dárdai.

Az edző az El-fiaskó után leváltotta csapatkapitányát, Fabian Lustenbergert, és ezt külön levélben indokolta meg a játékosoknak. „Fabian az utóbbi tíz napban remekül edzett, sok gólt szerzett a tréningeken, szóval úgy tűnik, elfogadta azt, hogy neki is meg kell küzdenie a pozíciójáért” – mondta a vezetőedző, aki a vasárnapi meccs hajrájáról elárulta: „Nagyon-nagyon dühös voltam, hogy elajándékozzuk az első meccsünket.”

Mikor aztán a 85. percben becserélt Schieber – tavaly február óta először – betalált, az egész berlini kispad berohant a pályára.

Michael Preetz menedzser így idézte fel Dárdai ujjongását: „Nem lehetett visszatartani, ugyanis három grammal nehezebb, mint játékos korában” – szúrt oda egyet viccesen a magyar edzőnek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »