Öngyógyítás miatt került kórházba egy kárpátaljai kislány

Egy 12 éves kislány orvosságnak hitte a mérgező bogyókat – jelentették a megyei rendőrségen.

Szeptember 4-én éjszaka a Perecsenyi Járási Kórházba ételmérgezéssel szállítottak be egy 7. osztályos kislányt. Mint az kiderült, a lány az Ung folyó közelében bogyókat talált, melyeket orvosságnak hitt – írja a Zakarpatszkij Korrespondent.

A gyereknek elsősegélyt nyújtottak, majd a Munkácsi Megyei Kórházba vizsgálatra továbbították.

Jelenleg a kislány élete nincs veszélyben, tetteit pedig azzal magyarázta, hogy az interneten olvasott a növény jótékony tulajdonságairól, s úgy döntött, hogy saját magán kipróbálja azokat.

Az Országos Rendőrkapitányság alkalmazottai felhívják a fiatalok figyelmét még a gyógynövények és a gyógyszerek súlyosan károsíthatják a szervezetet, ha rossz arányban használjuk azokat. Ez különösen a tinédzserekre vonatkozik, testük még fejlődik, ezért a gyógyszerek hatóanyaga nem kívánt következményekkel járhat. A legveszélyesebb az, ha ismeretlen anyagokat juttatnak a szervezetükbe, mivel azok mérgezőek lehetnek – mondta Magyar László alezredes.

Rovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›KárpátaljaCímkék: mérgezés, kékfény, Kárpátalja, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »