Öngyilkos pokolgépes merénylet Németországban

Öngyilkos pokolgépes merénylet Németországban

Valószínűleg iszlamista öngyilkos merénylet történt Ansbachban vasárnap éjjel – foglalt állást hétfő reggel a dpa német hírügynökségnek nyilatkozva Joachim Hermann bajor tartományi belügyminiszter.

ansbachrobb54_b

„Személy szerint úgy értékelem a történteket, hogy sajnos nagyon nyilvánvaló, hogy igazi iszlamista öngyilkos merénylet történt” – vélekedett Hermann. Vasárnap este egy 27 éves szíriai férfi robbantotta fel magát a bajorországi település belvárosában. A robbantásban csak ő halt meg, de 12 másik ember is megsebesült, hárman közülük súlyosan.

A támadó egy zenei fesztivált akart „meghiúsítani”, melyen mintegy 2500-an vettek részt, de nem jutott be a helyszínre, mert nem volt belépője. Miután a bejáratnál visszafordították, önmagát robbantotta fel. A miniszter tudatta: nem világos, hogy a férfi eleve öngyilkos akart lenni, vagy másokkal is végezni akart. Korábban már kétszer is próbálta megölni magát.

A férfi két évvel ezelőtt érkezett Németországba, menedékkérelmet nyújtott be, amelyet viszont a német hatóságok egy éve elutasítottak. A férfit azonban a szíriai helyzetre való tekintettel nem utasították ki az országból.

Szír migráns gyilkolt Stuttgart közelében

Megölte ismerősét, és két másik embert megsebesített egy férfi vasárnap a németországi Reutlingenben egy utcai késes támadásban – jelentették német hírportálok. Terrortámadásra utaló jelek nincsenek. A Baden-Württemberg tartományi város rendőrsége közölte: délután 16.30 körül több riasztást kaptak arról, hogy a buszpályaudvar közelében egy férfi vitába keveredett egy nővel és megsebesítette az első rendőri jelentések szerint egy bozótvágó késsel. Később a Stuttgarter Zeitung kollégákra és szemtanúkra hivatkozva egy 80 centiméteres pengéjű konyhai késről írt.

A valószínűleg lengyel származású nő, aki információk szerint terhes volt, belehalt sérüléseibe. A Stuttgarter Zeitung című lap szerint a nőbe szerelmes volt a Németországba másfél éve érkezett szíriai férfi. Munkatársak voltak, mindketten egy török gyorsbüfében dolgoztak. A gyilkosság is ott történt. A támadó megsebesített még egy nőt és egy férfit is.

A helyszínre kiérkező rendőrök őrizetbe vették. Megállapították, hogy egy 21 éves szíriai menedékkérőről van szó, aki már ismert volt a hatóságok előtt.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »