Öngyilkos merénylő robbantott az amerikai konzulátusnál, ma van a függetlenség napja

Az öngyilkos merénylő az amerikai konzulátus közelében robbantotta fel magát Dzsidda városában, Szaúd-Arábiában.

Nem sokkal éjfél után egy férfi felrobbantotta magát nem messze az amerikai konzulátustól Szaúd-Arábiában. A támadásban 2 rendőr is megsérült, ők megpróbálták megállítani a férfit, aki autóval a konzulátus felé tartott, ekkor robbantotta fel magát. A merénylet az amerikai függetlenség napján történt Dzsidda városában – írja a BBC.

Az amerikai külügyminisztérium egy neve elhallgatását kérő tisztségviselője az AP hírügynökségnek azt mondta, hogy az amerikai nagykövetség értesült a robbanásról és tájékoztatást kért a szaúdi hatóságoktól. Az utóbbi időben több, az Iszlám Állam terrorszervezethez köthető támadás történt Szaúd-Arábiában. A szélsőséges iszlamista szervezet a Washingtonnal szövetséges monarchiát és kormányát hitetleneknek tartja. A sivatagi királyság részt vesz az Iszlám Állam ellen Irakban és Szíriában harcoló koalícióban.

Rovatok: KülföldTelepülés: Szaúd-ArábiaCímkék: külföld, Egyesült Államok, függetlenség napja, amerikai konzulátus, robbantásos merénylet, Szaúd-ArábiaForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »