Öngyilkos merénylet Törökországban, sokan meghaltak

Öngyilkos merénylet Törökországban, sokan meghaltak

Harmincra emelkedett a Törökország délkeleti részén lévő Gaziantepben, egy lakodalomban szombat este elkövetett merénylet halálos áldozatainak a száma – jelentette be Ali Yerlikaya tartományi kormányzó az NTV televízióban vasárnap.

Az adatot egy közleményben később megerősítette Recep Tayyip Erdogan török államfő, aki szerint “valószínűleg” az Iszlám Állam embere volt a tettes. Az elnök azonban rögtön azt is hangsúlyozta, hogy “nincs semmilyen különbség a július 15-ei puccskísérlet szervezői, a (független kurd államért fegyverrel harcoló) Kurdisztáni Munkáspárt és az Iszlám Állam között”.

A lakodalmi vendégek közül 94-en sebesültek meg. Korábban nyolc halottról és 60 sebesültről szóltak a hírek. A tettesek kilétét még csak találgatják.

Mehmet Simsek miniszterelnök-helyettes szerint öngyilkos merénylő követte el a robbantást. Egy kurd parlamenti képviselő azt közölte, hogy kurdok tartottak lakodalmat. Ezt egy közleményben megerősítette a kurdbarát Népek Demokratikus Pártja (HDP) is.

A török médiahatóság ideiglenesen hírzárlatot rendelt el, hogy “a feltételezések ne zavarják a nyomozást”. Ez alól a hivatalos közlemények kivételt élveznek.

Gaziantep mintegy 50 kilométerre van a szíriai határtól. (MTI)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »