Öngyilkos merénylet Pakisztánban: legalább 38-an életüket vesztették, a sebesültek többsége nő és gyermek

Öngyilkos merénylet Pakisztánban: legalább 38-an életüket vesztették, a sebesültek többsége nő és gyermek

Öngyilkos merénylő robbantott vasárnap a kelet-pakisztáni Lahor város egyik nyilvános parkja előtt, legalább 38-an életüket vesztették és több mint 100-an megsebesültek – közölték mentési és rendőrségi illetékesek.

A robbanás A Gülsán-e-Ikbál park főbejáratához közeli parkolóban történt – közölte a Samaa News hírcsatorna.
“Legalább 38-an meghaltak és több mint százan megsebesültek” – mondta Musztanszar Feroz rendőrségi vezető a Reuters hírügynökségnek.

Dzsam Szajjad Huszain, a helyi mentőegységek szóvivője szerint a sebesülteket különböző kórházakba szállították a városban. A sebesültek többsége nő és gyermek – tette hozzá.

Helyi sajtóértesülésekből úgy tudni, hogy a pokolgépet valószínűleg egy motorhoz rögzítették, viszont a rendőrség eddig nem erősítette meg ezt. Egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta a robbantást.

Pakisztánban a sikeres katonai fellépés ellenére a kormányellenes tálibok kisebb csoportjai továbbra is képesek támadásokat indítani a biztonsági erők és polgári célpontok ellen. A tálibok egykor kiterjedt területeket tartottak ellenőrzésük alatt az ország északnyugati részében, de a 2009-ben indult katonai műveletek kisebb, elszigetelt területekre szorították vissza őket.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »