Öngól és három kihagyott tizenegyes okozta a Fradi vesztét a BL-ben

Öngól és három kihagyott tizenegyes okozta a Fradi vesztét a BL-ben

Thomas Doll vezetőedző nagyon csalódottan és feldúltan értékelte csapata, a Ferencváros teljesítményét azután, hogy szerdán hazai pályán 1-1-es rendes játékidő és hosszabbítás után tizenegyespárbajban alulmaradtak az albán Partizani Tiranával szemben a labdarúgó-Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

fradipar1_bPadlót fogtak. Nagy Dominik és a Fradi nagy csalódást okozott szurkolóinak (fotók: MTI)

„Csak elnézést tudok kérni a szurkolóktól a teljesítmény miatt” – idézte a Fradi.hu a német szakembert, akinek tanítványai különösebb előzmény nélkül már az első negyedóra végén előnyhöz jutott a magyar bajnok: a bal oldalon előre törő Ramírezt buktatta a 16-oson belül Krasniqi, a büntetőt Gera magabiztosan értékesítette. Az MTI beszámolója szerint szinte rögtön egyenlíthettek volna a vendégek, de Leandro hibáját követően Fili tiszta helyzetben mellé emelt. Lassan bátrabbá vált a Partizani, a 29. percben Trashi centerezését követően a csereként beállt Ekuban újabb ziccert hibázott el. A félidő harájában egyenlített az albán csapat: egy jobb oldali beadás után a menteni igyekvő Hüsing ballal a saját kapujába lőtte a labdát.

Első félidei játékával elmaradt a várakozástól a Ferencváros, amely összesítésben is egyenlő állásból (2-2) kezdhetett neki a második játékrésznek. Thomas Doll kettős cserével igyekezett frissíteni csapatát, s bár lendületesebb lett az FTC, ez csak helyzetekben mutatkozott meg, gólokban nem. A játékrész elején és végén is akadt nagy hazai lehetőség, az albán kapus azonban védett. A 2×15 perces hosszabbításban már egyik fél sem tudott helyzetet kialakítani, így következett a tizenegyespárbaj. A Ferencváros részéről egyedül Nagy Dominik talált a kapuba, Gera, Sesták és Ramírez lövését a kapus hárította. A Partizani csapatából a kapus Hoxha, Trashi és Ekuban volt eredményes, Vila pedig mellé helyezett. Az utolsó párnak már nem kellett lelőnie a büntetőket.

fradipar_b

Thomas Doll szerint jól kezdtek, de utána – számára felfoghatatlanul – „visszahozták” a meccsbe az albánokat. Néhányan nagyon félve játszottak, ami nagyon nagy kár egy ilyen meccsen – hangsúlyozta. Hazai pályán, nagyszerű stadionban esti meccset játszottak, nagy lehetőség előtt álltak, nagyon keserű így kiesni – jelentette ki. „Ez elfogadhatatlan, nem ezért küzdöttünk az egész tavalyi szezonban, hogy itt kiessünk. Nem volt élet, nem volt tűz bennünk. Volt néhány jó teljesítmény a csapatban, de a többiek produkciója mellett ez nem lehetett elég a továbbjutáshoz” – értékelt a ferencvárosi edző.

A magyar bajnok és kupagyőztes klub egyik új szerzeménye, Lovrencsics Gergő azt mondta, hogy szégyelli magát, mert az albán csapatot két-három góllal le kellett volna győzni. „A pályán be kellett volna bizonyítanunk, hogy jobb csapat vagyunk. Ez nem sikerült, nem tudtunk kilépni az árnyékból” – értékelt.

Az FTC egyébként – amely ezzel befejezte szereplését az európai kupasorozatokban – a júniusi sorsolás nyomán a Skenderbeúval találkozott volna, csakhogy az albán bajnokot egy évre kizárta a nemzetközi kupasorozatokból az európai szövetség (UEFA), amelynek döntését később a nemzetközi Sportdöntőbíróság is jóváhagyta. Az UEFA ezt követően az ezüstérmes Partizanit átsorolta az Európa Ligából a BL-be.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »