Ön lenne "menekült" havi 5000 euróért Felső-Ausztriában?

Ön lenne "menekült" havi 5000 euróért Felső-Ausztriában?

2015-ben egy tízfős bevándorló család havi 5118 eurós támogatást kapott az osztrák államtól a Felső-ausztriai Steyr megyében. Ez derült ki abból a dokumentumból, amit az Osztrák Vöröskereszttől szivárgott ki a Wochenblick osztrák hírportálnak.

Az oldalnak a segélyszervezet ausztriai központja megerősítette: az irat eredeti.

Az információk alapján az arab származású család az Osztrák Munkaügyi Hatóságtól 3783,90 eurós alapbiztosítást kapott, amihez hozzájött még a gyermekek után járó 1334,20 eurónyi adókedvezmény.

Ennek tetejébe a dokumentumokból az is kiderül, hogy a szokatlanul magas összeg az egyik családtag hivatali fellebbezésének köszönhető, amiért nem utaltak meg neki magasabb családi pótlékot.

“Az ügyintézéssel kapcsolatos költségek megtérítésére állítottuk össze ezeket az iratokat, amiket azért bocsájtottuk a család rendelkezésére, hogy egyszerűbb (anyagi) helyzetbe kerüljenek”

– közölte az Osztrák Vöröskereszt szóvivője.

A Felős-Ausztriai régió tartományi tanácsa, melyben az FPÖ is helyet foglal, várhatóan júniusban fogja csökkenteni az alapbiztosítás. A szociáldemokraták és a zöldek már bejelentették: tüntetést szerveznek az intézkedés ellen.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »