Ómigránsaink őshazájában végül mégis a tantrikus gyógymódot alkalmazó orvosoknak lett igazuk, csak kicsit később

Pánikba estek a gyászolók, amikor egy indiai férfi magához tért a saját temetésén.

A 23 éves Sandeepet fagyűjtés közben marta meg egy kígyó, de a falujába még vissza tudott botladozni, ahol elvesztette az eszméletét. A családja ugyan kórházba vitte, de ott vérvizsgálat és EKG helyett a hagyományos, tantrikus gyógymódot alkalmazó "orvosok" vették kezelésbe. Ők azonban csak a halálát tudták megállapítani.

A diagnózis akkor még nem bizonyult pontosnak. Sandeepet ősi indiai szokás szerint egy halotti máglyára helyezték, majd meggyújtották alatta a fát. Mikor a lángok elérték a férfi testét, ő felsikoltott, és felült. Ezután gyorsan levették a máglyáról – írja a brit Mirrorra hivatkozva a Borsonline.

A kígyóméreg azonban nem távozott Sandeep szervezetéből, rokonai pedig ugyanabba a kórházba vitték vissza, ahol előzőleg megállapították a halálát. A férfi nem sokkal később valóban elhunyt. Indiában a babonás hiedelmek miatt meglepően gyakoriak a hasonló esetek.

Korábban írtuk: Gyorstalpaló ómigránsaink megértéséhez: baltával vert agyon egy felső kaszthoz tartozó boltocskázó egy 60 forinttal tartozó párt Indiában


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »