Omar Sadiqi Mateen hűséget fogadott Abu Bakr el Baghdadinak

Omar Sadiqi Mateen (29) afgán bevándorlók gyermeke volt és az elmúlt órákban rengeteg dolog kiderült a pszichotikus terroristáról, aki 50 ember halálát okozta Orlando-ban. Felesége, aki csak pár hónapig volt vele elmondta a CNN-nek, hogy a volt férje a legkisebb dolgok miatt is kibukott és dührohamokat kapott. Megverte, ha nem mosta ki azt a ruhadarabot, amit éppen fel akart venni vagy ha nem ízlett az ebéd.

Magyar Menedék - Tepe

Egyszer azon őrjöngött, hogy az utcán két meleg férfi megcsókolta egymást.

Omar ráadásul egy biztonsági cégnél dolgozott, ahol rendszeres fegyveres képzést is kapott. Furcsa mód facebook oldalára több selfiet is feltöltött, amelyeken a New York-i rendőrség az NYPD pólóját viseli.

Elképzelhető, hogy próbálkozott a rendőri hivatással, de kihullott a felvételi vizsgán. Sok sikertelen felvételiző megy ilyenkor fegyveres biztonsági cégekhez dolgozni, mivel ez viszonylag közel áll a rendőri szakmához.
Céges fegyvere mellé az elmúlt napokban újabbakat vásárolt.

Tény az is, hogy az FBI figyelte és két alkalommal is kihallgatták, mivel voltak iszlamista kapcsolatai. A merénylet előtt felhívta a 911-es segélykérő számot és ott fogadott hűséget Abu Bakr el Baghdadinak, az Iszlám Állam vezetőjének. Pár órával a merénylet után az IS fel is vállalata a felelősséget a terrortámadásért. Persze nem bizonyított, hogy valóban az IS áll mögötte. Ezt a további nyomozás fogja majd kideríteni.

A terrorista e-mail és telefonforgalma, cellainformációk, a weboldalak, amelyeket látogatott, környezettanulmány a családjában és baráti körében. Mint egy puzzle, úgy fog összeállni a kép, hogy mi és ki motiválta a gyilkost.

Érdekes az is, hogy kiiktatta a Pulse klub fegyveres őrét, aki egy szabadnapos rendőr volt és 3 órán át túszokkal bevette magát a szórakozóhelyre és közben tűzpárbajt vívott.

Itt felmerülhet a kérdés, hogy kapott-e valahol, a Közel-Keleten “terrorista kiképzést”.

Szóval sok kérdés vetül fel. Én úgy látom, hogy az sem biztos első körben, hogy “valódi, vallásilag motivált” terrorcselekményről van-e szó, vagy egy beteg elme, tele komplexusokkal és gyűlölettel áll-e a merénylet mögött.

Georg Spöttle – facebook


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »