Olyan, mint az iPhone, csak sokkal olcsóbb

Olyan, mint az iPhone, csak sokkal olcsóbb

Bemutatta a Meizu a rendkívül alacsony áron érkező, de korrekt hardverrel felszerelt phablet kisebb kiadását.

A karácsonyi M1 Note premiere után a Meizu bemutatta a rendkívül alacsony áron érkező, de korrekt hardverrel felszerelt phablet kisebb kiadását, ami egyszerűen csak az M1 nevet kapta – számolt be az Androbit.net. A Meizu M1 a kínai cég válasza a Xiaomi Redmi 2-re, ami nemrég kapott egy aprócska hardveres frissítést. Az előlapon egy 5 hüvelykes, 1280×768 pixeles érintőkijelző terpeszkedik, vagyis az effektív felbontás 300 ppi. A panel fölött egy, a képernyőmérethez számszerűsített felbontásban tökéletesen passzoló, 5 megapixeles szelfikamera rejtőzködik.

Hírdetés

A hátoldali kamera a Redmi 2 megoldásánál jóval erősebb, ugyanis egy 13 megapixeles CMOS szenzort szereltek be a fényes, iPhone 5C-beütésű hátoldal alá. A modul alatt szerencsére LED-villanó is csücsül, vagyis kedvezőtlen fényviszonyok között sem kell megijednünk. A burkolat alatt a 64 bites MediaTek MT6732 lapkakészlet teljesít szolgálatot, ami ráadásul nyolc magot tartalmaz, vagyis számítási teljesítményből biztosan nem lesz hiányunk.

Mindezt azonban csak 1 GB RAM-mal fejelték meg, ami előrevetíti a Xiaomi által már meglépett, aprócska hardveres fejlesztést, vagyis esély van rá, hogy néhány héttel később piacra kerül egy 2 GB operatív memóriával felvértezett M1 is. A belső tárhely 8 GB, ezt microSD kártyával igény szerint bővíthetjük. A Meizu saját, Android 4.4 KitKatre épülő felhasználói felületével érkező M1 energiaellátásáról egy 2610 mAh-s akkumulátor gondoskodik. Cikkünk alanya rendkívül attraktív áron, csupán 110 dollárért, vagyis hozzávetőlegesen harmincezer forintért kerül a boltok polcaira az anyaországban.

Hasonló cikkeket olvashat az Androbit.net oldalon.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »