Olvasó: megtámadtak a cigányok – a rendőrök azt mondták, fölösleges feljelentést tenni, inkább kerüljem őket

Olvasó: megtámadtak a cigányok – a rendőrök azt mondták, fölösleges feljelentést tenni, inkább kerüljem őket

Olvasónk így meséli el az esetet:

A móri bornapokon megtámadtak a cigányok.

Szombat este fél hatkor történt, a járdán gyalogoltam a feleségemmel és a kislányommal.

Egy 20 év körüli cigány biciklivel kirontott az udvarukból a járdára. Egy idős pár sétált előttünk, azoknak hajtott neki.

Felháborodva mondtam a cigánynak, hogy a kisgyereknek is így nekimehetett volna.

A cigány visszaszólt, utána egyből megütött a bal szememen. Visszaütni nem tudtam, azonnal visszavonult az udvarra a társai közé.

Kirohant a kancigány apósa, és ő is megütött, majd visszavonult a horda védelmébe.

Az eset után azonnal hívtam a 107-et. Az idősebbik cigány (aki másodiknak ütött meg) még rám szólt: "Ne telefonozzá!"

Két rendőr járőr hamarosan meg is érkezett, majd az erősítés: további 7-8 fő készenléti rendőr.

Kikérdeztek, majd közölték, hogy bemegyünk az udvarba.

Egy hosszú udvaron haladtam végig a rendőrök gyűrűjében, bal oldalon, a romos épület végén, a leghátsó ajtó előtt állt több cigány nő és gyerek.

Miután odaértünk, kilépett a házból mindkét támadóm, akiket felismertem. Az első támadóm 20-25 év körüli köpcös, kb. 170 cm magas, a második az apósa, aki 50 év körüli.

Rövid szóváltásba keveredtem a két támadóval, de a rendőrök hamar leszerelték őket. Először tagadtak mindent, majd elismerték a támadást.

A rendőrök utasítására kimentünk a ház elé, és a két cigány is elmondta a helyszínen az ő verziójukat, majd meg is szondáztatták őket. Én már az intézkedés elején elismertem, hogy fogyasztottam alkoholt (bornap volt Móron).

Engem a közelben a színpad mellett várakozó mentőautóba kísért az egyik rendőr, közben elmondta, hogy bevisznek mentővel Székesfehérvárra a kórházba vizsgálatra, és látleletet fognak készíteni. Hivatalból tesznek feljelentést ellenük.

Eközben a feleségemet is kikérdezték az esetről. A mentős megvizsgált, majd kitöltötte a mellékelt dokumentumot, ebből kaptam egy másolatot. Eközben színpad melletti tömegben megláttam egy ismeretlen kancigányt, aki engem figyelt…

A vizsgálat végén ismét odajött a rendőr, és közölte a nyomozásvezető döntését: mégsem visznek be a kórházba Székesfehérvárra, és nem jelentik fel hivatalból az elkövetőket.

Nekem kell feljelentést tenni, de nincs értelme, mert hoznak majd tíz tanút, és az eljárás végén talán kapnak ötezer forint büntetést, ami be sem hajtható rajtuk.

Közöltem a rendőrrel, hogy én sem fogok feljelentést tenni. A rendőr ellátott még pár jó tanáccsal, és elmondta, hogy nagyon megfenyegették a cigányokat, ezért nem kell tartanom tőlük, de én is kerüljem őket.

A rendőrök rendesek voltak velem, végig mellettem álltak, de ennyit tehetnek, sajnos ilyenek a törvényeink.

Az elkövetők nevét nem tudom, eddig a Facebookon sem találtuk meg őket. A rendőröktől nem kaptam semmilyen iratot.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »