Oltári balhé kísérte az NFL-draftot

Oltári balhé kísérte az NFL-draftot

A várakozásoknak megfelelően a Los Angeles Rams az irányító Jared Goffot választotta ki az első helyen az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga (NFL) idei amatőr játékosbörzéjén, a drafton.

A St. Louisból nyáron a kaliforniai metropoliszba költöző klub két héttel ezelőtt komoly ellenértékért – számos draftjogért – szerezte meg az első választás jogát a Tennessee Titanstől, és már ekkor szinte biztosan lehetett tudni, hogy a kaliforniai születésű, egész eddigi pályafutását az államban töltő 21 éves irányítót fogja kijelölni, hogy legyen a gárda vezére. A húzásról a videót az alábbi linken tekintheti meg.

A másodosztályból a csúcsra

A második helyen is egy irányító (quarterback, QB) kelt el, a Philadelphia Eagles a másodosztályban rekordokat halmozó, hatalmas tehetségnek tartott Carson Wentzet választotta. Legutóbb 2008-ban fordult elő, hogy a draft első körében elkelt egy másodosztályból érkező irányító, Joe Flacco azóta már Super Bowlt nyert a Baltimore Ravensszel.

A harmadik helyen a San Diego Chargers egy védőjátékost, az ellenfél irányítóját zavaró Joey Bosát választotta ki.

A húzás előtt rakták ki a füvezős videót

A Chicagóban rendezett draft első körét egy botrány is beárnyékolta, ugyanis az egyik legnagyobb tehetségnek tartott játékosról, a legtöbb szakértő által az első ötbe várt Laremy Tunsilról percekkel a kezdés előtt egy olyan videó jelent meg a világhálón, amelyen egy gázmaszkban éppen marihuánát szív. A támadófaljátékos elmondta, valaki feltörte a Twitter-fiókját, így került ki az évekkel ezelőtti videó. Tunsil emiatt lecsúszott a legjobb helyekről – ráadásul az NFL újoncainak fizetését annak függvényében állapítják meg, hogy milyen helyen kelnek el a drafton –, végül a 13. helyen a Miami Dolphins vitte el. A játékos „megpróbáltatásai” ezt követően sem csökkentek, hiszen nem sokkal később kiderült – szintén egy internetre kikerült beszélgetés alapján –, hogy az egyetemen pénzt fogadott el edzőjétől, hogy fizesse a lakását.

A bajnoki címvédő Denver Broncos Paxton Lynch személyében szintén irányítót szerzett, ez nem is meglepetés, mivel a legendás Peyton Manning márciusban bejelentette visszavonulását.

A draft második és harmadik körét pénteken, míg a negyedik, ötödik, hatodik és hetedik körét szombaton rendezik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »