Ölelkező, megégett gyerektesteket találtak a kollégiumban

Hat embert vettek őrizetbe egy török lánykollégiumban kiütő tűz miatt – a balesetben 12 ember vesztette életét. A tűzoltók az oltás után a könnyeikkel küszködtek, mikor megtalálták a lányok holttesteit.

Az őrizetbe vett személyek egyike a kollégium igazgatója – őt és a társait gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják.

A tűzben 11 középiskolás diák, valamint egy alkalmazott meghalt, további 22 ember szenvedett égési sérüléseket, füstmérgezést. Kórházba vittek több olyan áldozatot is, aki az ablakon kiugorva menekült a lángok elől.

Veysi Kaynak miniszterelnök-helyettes, Süleyman Soylu belügyminiszter, illetve Fatma Betül Sayan Kaya család- és szociálpolitikai miniszter azonnal a helyszínre sietett.

Hüseyin Sözlü, Adana város polgármestere úgy nyilatkozott: a tüzet feltehetően elektromos rövidzárlat okozta, amely a földszinten keletkezett, de a lángok a szőnyegborításon gyorsan terjedtek. A főként 11-14 éves lányok a felső emeletre menekültek, de a jelek szerint a vészkijárat ajtaja zárva volt, nem tudták kinyitni, később pedig a többnyire fából készült tetőszerkezet is rájuk omlott.

Veysi Kaynak később elmondta: tudomása szerint a vészkijárat ajtajának egyszerűen nem volt kilincse.

A tűzoltók három óra alatt oltották el a lángokat, majd az épületben rátaláltak az egymást ölelő holttestekre.

Rovatok: KékfényTelepülés: TörökországCímkék: kékfény, krimi, brutális baleset, tűzeset, halálos áldozatokForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »