Olcsóbbak lettek a city breakek

Olcsóbbak lettek a city breakek

Miután lassan mindenhol kezd beindulni a tengerparti nyaralások szezonja, akár 20 százalékkal is kevesebbe kerülnek május elejétől az európai városokba történő rövid kiruccanások (city breakek) – derül ki a Paravion online utazási iroda kutatásából.

hania4932_bHanía

Rámutatnak, az olasz, a cseh és a holland városok lettek lényegesen olcsóbbak, mint egy hónappal korábban. Az árcsökkenést egyébként elsősorban a kereslet visszaesése eredményezi, a turisták érdeklődése ugyanis ilyenkor már a chartercsomagok felé mozdul el.

Az online fizetők többsége erre a nyárra napsütéses úti célokat választott, például a görög szigeteket – Hanía városát Krétán, Lefkadát vagy Santorinit –, a spanyolországi Mallorcát, Tenerifét, illetve Ciprust, Horvátországot vagy Portugáliát – derül ki a Paravion felméréséből. „A piac természetes jellemvonása ez. A nyár a hoszszabb vakációk ideje. Ilyenkor a meleg éghajlatú célpontokra esik a választás, tengerrel, parttal és közeli látványosságokkal, kevésbé az aktív, városi kiruccanásokra” – részletezte Remus Vişan, a Paravion vezérigazgatója.

Az utazási iroda adatai szerint egyébként az európai nagyvárosokba tett rövid utazások a főszezonnak számító hónapokban, tehát április–májusban, illetve szeptember–októberben a legdrágábbak. A city breakek tavasszal a Paravion eladásainak 45 százalékát teszik ki, nyáron, tehát júniusban, júliusban és augusztusban azonban alig 30 százalékot jelentenek, a többi a charter típusú utazásokból áll össze.

Az utazási iroda közlése szerint egyébként idén eddig csaknem 40 százalékkal nagyobb volt a kereslet a city breakek iránt, mint tavaly ilyenkor. A Paravion online utazási iroda Románia és Bulgária mellett Nagy-Britanniában, Spanyolországban, Magyarországon, Bulgáriában és Cipruson van jelen a turisztikai piacon.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »