Olaszországi földrengés: tovább emelkedett a halálos áldozatok száma

Olaszországi földrengés: tovább emelkedett a halálos áldozatok száma

Immár 159-re emelkedett az Olaszország középső részét szerda hajnalban sújtó földrengés halálos áldozatainak száma – jelentette késő éjjel az ANSA hírügynökség az olasz polgári védelem közlésére hivatkozva.

A BBC már több mint 160 halottról ír.

Az előző, esti közlések még 124 halottról és 368 sérültről szóltak. A hatóságok éjjel is folytatták a kutatást a romok alatt rekedt esetleges túlélők után a 6,2-es erősségű földrengés által leginkább sújtott településeken, Amatricében, Accumoli városkában, valamint Arquata és Pescara del Tronto területén.

Sokan eltűntek

Matteo Renzi olasz kormányfő, aki látogatást tett a katasztrófa sújtotta térségben, az este több száz eltűnt emberről beszélt.

Az eltűntek közül sokan egy Amatricében összeomlott hotel romjai alatt lehetnek. A település polgármesterének közlése szerint a hotelnek mintegy hetven vendége volt, de eddig csak hét ember holtteste került elő.

A RAI olasz állami televízió még az este arról számolt be, hogy a Marche régióbeli Pescara del Tronto faluban több mint 100 embert keresnek. A BBC brit közszolgálati média úgy tudja, csak Accumoli területén 150 embert tartanak számon eltűntként.

A kiterjedt épületkárok miatt az érintett településeken több ezren, köztük turisták százai éjszakáznak a mentésben dolgozók által felállított 12 fős sátrakban. Stefano Petrucci, Accumoli polgármestere még szerdán azt mondta, hogy a településen jelenleg egyetlen ház sem alkalmas a lakhatásra.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »