Olaszország charterjáratok segítségével szabadul hívatlan szudáni vendégeitől – az emberjogi aktivistáknak persze nem tetszik

Olaszország megkezdte a szudáni migránsok egy részének a hazareptetését charterjáratok segítségével.

Az afrikai kontinens harmadik legnagyobb országából több tízezer betolakodó kelt át a Földközi-tengeren annak érdekében, hogy Olaszországból Franciaországba juthasson. Csakhogy az olasz hatóságok a több hullámban érkező migránsok okozta káosszal már lassacskán megtanultak megküzdeni. Ennek fényében meg is kezdték az illegális határátlépők visszatoloncolását.

Az akciót különleges, bérelt charterjáratok segítségével kezdték lebonyolítani. A friss kezdeményezés már meg is hozta az apró gyümölcsét: 48 szudáni már biztosan az afrikai kontinensen ébred másnap. Ugyanakkor az állam sikeres visszatoloncolási kísérlete nem ment zökkenőmentesen.

Az állam eredetileg Milánóból reptette volna vissza a migránsokat, azonban több "emberjogi aktivista" tüntetése miatt a felszállást teljes egészében le kellett fújni. Ehelyett a torinói repülőtérre helyezték át az indulás helyszínét a hatóságok, ahol már rendbontás nélkül fel tudtak szállni a repülők.

A felforgatók több médiumnak is panaszkodtak, elmondásuk szerint jogtalanul toloncolták ki a szudániakat, mivel ők már az olaszországi Vöröskereszt által nyújtott szálláson menekültkérelmeik leadására várakoztak. Az olasz kormány a vádakra reagálva hangsúlyozta, pár héttel ezelőtt egy nyilvános megállapodást kötött az afrikai országgal, miszerint koalícióban segíti egymást a két ország a migráció megfékezésében, melynek a kitoloncolás és az újratelepítés is része.

(888 – Express nyomán)

Kitoloncolás helyett ide-oda rakosgatják az olasz-francia határon hetvenkedő migránsokat – Ventimiglia egy anarchista szervezet túsza

A nizzai gyilkos részt vett Ventimigliában a bevándorlók támogatására tartott tüntetésen

B@ssza meg Franciaország! – írták a De Gaulle-szoborra a Zsohár-ideálok, majd kitűzték az IÁ zászlaját


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »