Olasz napilap dicséri Orbán Viktort, Magyarországot és a V4-et

A La Repubblica olasz balközép napilap dicséri Orbán Viktort és Magyarországot.

 

“A népszerű Orbán Viktor Magyarországa szárnyal. A gazdasági növekedés 2,9 százalékos és azt is meghaladó, a munkanélküliség csökkenő (…) a nacionalista kormányok nem hozták hátrányos helyzetbe Lengyelországot és Magyarországot. A befektetők félelmei alaptalanok voltak”

 

— írta a La Repubblica című olasz balközép napilap pénteken az európai országok gazdasági fellendülését bemutató cikkében.

 

A Technológia északon, ipar keleten

A növekvő Európa sok arca című írás a növekedni nem képes olasz gazdaság elmaradását az észak-, valamint kelet-európai államokban zajló fellendüléssel állítja szembe, többek között Svédországot, Izlandot, Lengyelországot és Magyarországot hozva fel példaként.

 

“A gazdasági és szociális politika, valamint a támogatottság keresésének legkülönbözőbb receptjeivel egy heterogén térség mutat gyarapodást, amely Reykjavíktól és Stockholmtól Budapestig, Madridtól Prágáig és Pozsonyig terjed”

 

– fogalmaz az újság berlini tudósítója, Andrea Tarquini által jegyzett cikk.

 

Magyarországról kiemeli, hogy a növekedést közmunka jellegű szociális intézkedésekkel és a külföldi befektetőknek nyújtott “végletes” kedvezményekkel sikerül biztosítani, “de működik: az Audi és a Mercedes Magyarországon gyártja csúcsminőségű modelljeit”.

 

Hozzáteszi, hogy a visegrádi négyek országai “ipari befektetéseket vonzanak, és ezzel egy időben védelmet nyújtanak a fogyasztóknak” a külföldi tőke “sokkoló” értékváltozásaival szemben.

 

A La Repubblica megjegyzi:

 

“számos gazdasági recept van, amely ugyanazt bizonyítja: a növekedés lehetséges”.

 

 

(mti)

Nyitókép: visegradplus.org

 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »