Oktoberfest Szatmárnémetiben

Oktoberfest Szatmárnémetiben

A hétvégén tartották meg hatodszor a Sathmarer Oktoberfestet Szatmárnémetiben, amelyet a hagyományos müncheni Oktoberfest mintájára szerveznek meg 2011 óta – írja az Agerpres.

svabi3_b(fotó: Sătmăreanul.net)

A fesztivál látogatói idén is többféle eredeti német sört és bajor kolbászt kóstolhattak meg. A rendezvényt Szatmár megye prefektusa, Radu Bud nyitotta meg szombaton, immár hagyományos módon az első söröshordó megcsapolásával. Miután Pataki Csaba megyei tanácselnök (képünkön balra) megerősítette, hogy a sör jó minőségű, elkezdődött az ünnep.

Boér Ádám főszervező elmondta, a Stuttgartból érkezett sörök mellé bajor és sváb ételkülönlegességeket is lehetett fogyasztani a fesztiválon. Az esemény szervezője a Német Demokrata Fórum. A müncheni Oktoberfest – a németek a helyszín után „Wiesn”-nek is nevezik – a világ egyik legnagyobb népünnepélye. 1810 óta évről évre több millió ember látogatja a Theresienwiesén megtartott eseményt, erre az alkalomra a müncheni sörfőzdék különleges sört főznek (Wiesnbier), amely nagyobb alkoholtartalmú a szokásosnál.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »