Offshore-botrány: az átláthatóságért küzdő Transparency egyik vezetője is érintett

A kormányzati átláthatóságért küzdelmet folytató Transparency International nemzetközi civil szervezet egyik chilei vezetője is érintett a panamai offshore-botrányban – írja az Index. Az illető lemondott. Az offshore-ozás nem illegális, de rossz fényt vet a kormányzati átláthatóságért küzdő Transparencyre.

Magyar Menedék - Badiny

A Transparency International nemzetközi korrupciókutató szervezet chilei szárnyának vezetője is érintett a Panama-iratok hatására kirobbant offshore-botrányban – írja a Reuters nyomán az Index. Gonzalo Delaveau lemondott.

A Panama-iratokból kiderült, hogy Delaveau neve is ott van a panamai Mossack Fonseca ügyvédi irodától kiszivárgott vállalkozások listáján: mint ügyvéd szerepelt képviselőként a Turnbrook Corporation, a DK Corporation, a Heatlhey International Inc, Turnbrook Mining Ltd. és a Vizcachitas Ltd. irataiban, és egy ideig igazgató is volt a Turnbrook Miningnál, amely fő tulajdonrészese a Los Andes Copper nevű chilei bányaérdekeltségekkel is rendelkező kutatás-fejlesztési cégnek.

Az offshore-ozás nem illegális, de rossz fényt vet a kormányzati átláthatóságért küzdő Transparencyre.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »