Offenzíva a „Palesztin háromszög” felszabadításáért Damaszkusz tartományban

Offenzíva a „Palesztin háromszög” felszabadításáért Damaszkusz tartományban

A palesztin ellenállás harcosai előretörtek Damaszkusz tartományban, megtámadva az ISIS terrorszervezetet a Jarmuk-tábor területén.

Az elmúlt három hét során Damaszkusz tartomány területén a Palesztin Felszabadítási Hadsereg (PLA) és szövetségesei számos hadműveletet hajtottak végre a lerombolt Jarmuk-táborban, Tadamonban és Al-Kadamban, támadva az “Iraki és Levantei Iszlám Állam (ISIS) terrorszervezet védelmi állásait a déli szektorban, amit a szíriai főváros “Palesztin háromszögének” neveznek.

Pénteken este a Jarmuk-táborban a Palesztin Felszabadítási Hadsereg (PLA) együttműködve a Szíriai Nemzetvédelmi Erők (NDF) Al-Jarmuk egységével, a Fatah Al-Intifada (Palesztin Nemzeti Felkelés Hadserege) és a Népi Front Palesztina Felszabadításáért-Főparancsnoksága (PFPL-GC) palesztin ellenálló szervezetekkel folytatták erőteljes támadásukat a Palesztina utca mentén, elfoglalva számos épülettömböt az elbarikádozott ISIS terroristáktól és az Al-Kaida (Dzsabhat Al-Nuszra) fegyvereseitől a Jarmuk palesztin menekültábor (kerület) területén.

Hírdetés

“Palesztin Háromszög” – Yarmuk és a Palesztin tábor külvárosi kerületek

Jelenleg a Palesztin Felszabadítási Hadsereg és a szövetségesei dél felé nyomulnak a Jarmuki Atlétikai Stadionig és az egykori Al-Jarmuk Leányiskoláig; ezeket a helyszíneket kiképző táborrá (a stadiont) és vezetési ponttá (a leányiskolát) alakították át a Damaszkusz tartomány déli részén és az Észak-Daraa-ban működő újonc ISIS fegyvereseknek.

A Jarmuk-tábor déli szektorát az idei márciusi offenzívájuk során foglalták el magukat az ISIS-hez tartozónak valló terroristák és a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) fegyveresei más vahabita megszálló szervezetektől, Hadzsar Al-Aszvad északi részéből szivárogtak be a körzetbe. Ennek eredményeként minden más “felkelő” (értsd: vahhabita terrorista) csoport, amely Damaszkusz tartománynak ebben a körzetében garázdálkodott “visszavonult” (értsd: levonta az FSA és az Iszlám Front zászlóját, azután beállt az ISIS és az Al-Nuszra soraiba).

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »