Odesszában nyoma sem volt büszkeségnek: sértődötten ücsörögtek a buzik a földön, majd szépen elvitték őket

Odesszában nyoma sem volt büszkeségnek: sértődötten ücsörögtek a buzik a földön, majd szépen elvitték őket

Az ellentüntetők határozott fellépése miatt félúton le kellett állítaniuk a szervezőknek a ferde hajlamúak felvonulását vasárnap a dél-ukrajnai Odesszában.

Helyszíni beszámolók szerint az Odessza Pride – 2017 elnevezésű megmozduláson mintegy 200-an vettek részt. A felvonulást több száz rendőr biztosította. A rendfenntartók azonban hiába vonták szoros gyűrűbe a felvonulókat, az ellentüntetőknek mégis sikerült áttörniük a kordonon, ezért a menetet a szervezők nagyjából félúton megállították, a résztvevők pedig ülősztrájkba kezdtek. Verekedésig nem fajult az incidens.

A deviánsok eredetileg a városházáig akartak vonulni. A hatóságok végül buszokon elszállították a felvonulás résztvevőit onnan, ahol tiltakozásul leültek az aszfaltra, ezután az ellentüntetők is feloszlottak.

Hírdetés

Kijevben öt és félezer rendőr védett ezer nyomorultat

Ukrajna fővárosában, Kijevben 2013 óta rendeznek buzifelvonulásokat. Az idei, június 18-án tartott felvonuláson nemcsak köcsögök és "jogvédők", de a velük rokonszenvező ukránok és külföldi diplomaták is részt vettek. Maga a felvonulás viszonylag békésen zajlott le, köszönhetően a komoly rendfenntartói biztosításnak, a nagyjából ezer felvonulót ugyanis körülbelül öt és félezer rendőr védte.

Egy kisebb dulakodás tört ki csupán a rendfenntartók és a felvonulást ellenzők között, ami miatt hat embert vettek őrizetbe. Két résztvevőt a rendezvény után vertek meg ismeretlenek, az egyik támadót a rendőrök a helyszínen elfogták.

Kijevben idén és tavaly már a belvárosban tartották a felvonulást, míg a korábbi években nem központi részen szervezték meg az előre jelzett normalitáspárti fellépések miatt, amelyek azonban végül nem voltak jelentősek, az ellentüntetők legfeljebb szitokszavak bekiabálásával zavarták meg a fartúrók gyönge lelkét.

A többségében ortodox, illetve görög katolikus vallású ukrán lakosság alapvetően nehezen fogadja el a buzulást, ugyanakkor megfigyelők szerint az utóbbi évek propagandája hatásának köszönhetően fokozatosan egyre toleránsabbá válik a társadalom ezzel a fajta devianciával szemben.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »