Oda Joe Allen kultstátusa Liverpoolban?

Oda Joe Allen kultstátusa Liverpoolban?

A walesi focistát nyáron adta el a klub, azóta nem sok jót nyilatkozott a Liverpoolról. Sőt.

A walesi Xavi/a walesi Pirlo – így nevezték Liverpoolban Joe Allent, akit gyakran még Jézussal is párhuzamba állítottak. Afféle kulthős lett a 26 éves focistából az alatt a négy szezon alatt, amennyit Liverpoolban töltött. Brendan Rodgers vette meg 15 millió fontért, majd az idén július 25-én már Jürgen Klopp adott túl rajta 13 millióért.

Utóbbit a focista nem vette túl jó néven, szerinte rosszul bántak vele a vörösök. Augusztusban a The Daily Telegraphnak árulta el, miként értesült arról, hogy eladták a Stoke Citynek:

„Kaptam egy sms-t egy barátomtól, aki gratulált az átigazolásomhoz – ekkor még dunsztom sem volt arról, mi történik.”

Akkor azt mondta, nem is tudott arról, hogy el akarják adni, ráadásul amikor rákérdezett erre a transzfer előtt, kitértek a klub vezetői a válaszadás elől. A sajtóból értesült, hogy állítólag elfogadtak egy érte érkezett ajánlatot. „Nem volt túl jó a kommunikáció, de ekkor már legalább tudtam, hogy el akarnak adni” – mesélte. Közölte: nem volt rendes búcsúja sem, de ez nem is ütötte szíven annyira, mert nem szentimentális ember, ráadásul ő is el akart jönni Liverpoolból.

Az ősellenség rajongója

Más kérdés, hogy a fenti nyilatkozata, valamint a következő történet sem arról árulkodik, hogy könnyen túltette magát a valóban nem túl jó bánásmódon. A Walesi Labdarúgó-szövetség hivatalos Youtube-csatornájára feltöltött videóban azt mondta egy őt kérdezgető kissrácnak, hogy

„ne mondd el senkinek, de a Manchester United szurkolója voltam”.

Kérdéses, hogy miután a Liverpool-drukkerek ennyire szívükbe zárták Allent, ezt követően is olyannyira kedvelik-e majd. Tény: Robbie Fowlernek és Jamie Carraghernek is megbocsátották, hogy Everton-fanok voltak kisfiúként…


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »