Oda a vagyon – Teljes anyagi csődben az MSZP?

Oda a vagyon – Teljes anyagi csődben az MSZP?

A Magyar Nemzet információi szerint a szocialisták olyan adósságspirálba kerültek, amiből aligha lesz kiút.

A napilap úgy tudja: az MSZP 1,2 milliárdos adósságot görget maga előtt, ami könnyen maga alá temetheti a pártot.

Ez az összeg csaknem háromszorosa annak, amit az MSZP 2016-ban állami párttámogatásként kapott, a lassan törpepárti státuszba süllyedő alakulat pedig már az alapvető szolgáltatások díjával is tartozik magánszemélyeknek és cégeknek, de állami és kereskedelmi pénzintézeteknek is tartozik.

Érdemes megjegyezni, hogy az MSZP annak ellenére tart itt, hogy a 2015-ös pénzügyi beszámolójuk hozzávetőlegesen 300 millió forintos pluszt mutatott, ám azt nem lehet tudni, hogy ezt a pénzt mire költötték.

Az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Banknak (MFB) irodabérlésre felvett 260 millió forintos hitel törlesztésével adósok.

Hírdetés

Az egyik nagy kereskedelmi banknak szóló, körülbelül 900 millió forintos tartozásuktól ugyan megszabadultak, miután a Geoház Kft. nemrég megvásárolta a Jókai utcai székházukat, de a tavalyi adatok szerint csak a ki nem fizetett hitelek után így is közel 730 millió forint adósságot halmoztak fel.

2016-ban azonban a beszállítók és a szolgáltatók felé is tetemes tartozásokat halmoztak fel: ez összesen 425 millió forintra rúg, és a Magyar Nemzet forrásai szerint komoly fejtörést okoz a pártnak.

Külön kategóriát képeznek azok az adósságok, amelyeket el sem ismert az MSZP, ezért több szolgáltató bírósági úton követel pénzt a párttól. A közterületi reklámozással – például óriásplakátok kínálatával – foglalkozó Hungaroplakát Kft. például a 2014-es országgyűlési választások kampánya után nagyjából 120 millió forintot igyekszik bevasalni rajtuk.

Bonyolult jogi vita zajlik az MSZP és a D-NET informatikai cég között is, utóbbi társaság is 100 millió forint feletti összeget követel a baloldal fogatlan oroszlánjától. De megközelítette a 100 millió forintot a tanácsadással foglalkozó Vizeum Kft. követelése is.

Ezen felül Molnár Gyulának még 12 folyamatban lévő peres eljárás okozhat álmatlan éjszakákat.

A lap kérdéseire az MSZP kitérő válaszokat adott, illetve a konkrétumokat illetően banki és üzleti titokra hivatkozott, így nem derült ki, pontosan kinek, mennyivel tartoznak, de úgy tűnik, a szegfűs csapatot komolyan megviselik az anyagi gondok.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »