Obama fényezi Merkelt, mert a hatalmas tiltakozás ellenére is támogatja a TTIP-et

Angela Merkel német kancellár “a történelem jó oldalán áll” a migrációs válság ügyében – mondta a németországi látogatáson tartózkodó Barack Obama amerikai elnök vasárnap Hannoverben. A német kancellár és az amerikai elnök megbeszélése után közösen tartott sajtótájékoztatón Barack Obama kiemelte, hogy Angela Merkel “bátran” lép fel a migrációs válság kezeléséért, ami talán annak tulajdonítható, hogy “egykor falak mögé zárva élt”

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Mindketten hangsúlyozták, hogy mély aggodalommal tölti el őket a fegyvernyugvás törékenysége, az erőszak fellángolása Szíriában.

Angela Merkel a szíriai biztonsági övezet ügyéről előző nap Törökországban tett nyilatkozatával kapcsolatban azt mondta, nem kívülről, külső erők által védett “klasszikus védett övezetre” gondolt, hanem olyan térségről, amelynek biztonságát a genfi békefolyamat révén maguk a konfliktus résztvevői garantálják.

Barack Obama és Angela Merkel egyetértettek a TTIP sikeres lebonyolításában is. Merkel behódolása azt jelzi, hogy az európai érdekeket alárendelte a globális megamultik érdekeinek.

mti – presstv


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »