Nyugalmat kér Hargitay András, az új úszókapitány

Nyugalmat kér Hargitay András, az új úszókapitány

„Szeretnénk végre dolgozni. Az olimpia évében egy sportágnak nyugalomra van elsősorban szüksége, hiszen minden egyes nap, ami felszított, oktondi kampányok jegyében telik, duplán-triplán üt vissza később, amikor századmásodpercek döntenek a medencében” – nyilatkozta szerdán a Nemzeti Sportnak Hargitay András, akit az ötven évvel ezelőtti nemierőszak-ügye miatt lemondott Kiss László helyére neveztek ki a magyar úszóválogatott szövetségi kapitányává.

harand3_bHargitay András

A 60 éves szakember az elmúlt időszakban az utánpótlásban dolgozott, de 1984 és 1988 között már irányította a csapatot. Most viszont egy olyan időszakban került vezető tisztségbe, amikor a sportág főleg vitás ügyei miatt kerül a címlapokra.

Ennek sorát a világ- és Európa-bajnok klasszis, Hosszú Katinka és a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) közötti feszült viszony nyitotta, hogy utána előkerüljön Kiss múltjából a feddhetetlenségét megkérdőjelező eset, amely ismét erősen megosztotta a közvéleményt.

„Már zajlik az olimpiai kvalifikációs országos bajnokság, egy hónap múlva kezdődik az Európa-bajnokság, egyre közeledik az olimpia, mégis, valóságos össztűz zúdul a magyar úszósportra, ami irdatlan károkat okozhat” – figyelmeztetett nyugalmat kérve az első magyar világbajnok.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »