NYT: Trump 18 éven át nem fizetett adót

Nem mindennapi dokumentum jutott a New York Timeshoz: Donald Trump 1995-ös adóbevallása. Az sem mindennapi, ami kiderül belőle.

Donald Trump 1995-ben majdnem egymilliárd dolláros veszteséget jelzett, aminek következtében valószínűleg 18 éven át nem is fizetett jövedelemadót. Mindezt a The New York Times hozta nyilvánosságra vasárnap.

A gazdagoknak kedvező adóügyi szabályok ugyanis lehetővé tették, hogy a republikánus elnökjelölt úgy írja le 916 millió dolláros veszteségét, hogy 18 éven át több mint 50 millió dollárnyi jövedelemadót ne fizessen be – állítják a napilap által megkérdezett adóügyi szakértők.

Az NYT szeptemberben állítólag ismeretlen forrásból kapta meg Trump 1995-ös adóbevallását. A szivárogtató bennfentes lehetett, mert a borítékon feladóként az elnökjelölt vállalatbirodalmának centruma, a Trump-torony lett megjelölve.

"A New York Times és úgy általában a média fősodra igazából Hillary Clinton és a Demokrata Párt meghosszabbított karja" – reagált a cikkre Trump sajtósa.

Egyelőre senki nem cáfolta, de nem is erősítette meg, hogy a dokumentum valóságos-e.

Donald Trump nem hozta nyilvánosságra az adóbevallásait, pedig ezt Richard Nixon óta (1972) egyetlen amerikai elnökjelölt sem mulasztotta el. Hillary Clinton többször is megvádolta vetélytársát, hogy titkol valamit.

(Origó)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »