Nyomozás indult a hírhedt MNB-alapítvány ellen

A Tényi István által korábban tett feljelentés alapján nyomozás indult a jegybank Pallas Athéné Domus Animae (PADA) alapítványa ellen hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt – írja az Index. A cikk szerint az első kerületi rendőrkapitányságot bízta meg a nyomozással a főügyészség.

Az ügyben egyébként Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezető-helyettese is tett feljelentést korábban sikkasztás, hűtlen kezelés és közérdekű adattal való visszaélés miatt a PADA ellen.

Ahogy megírtuk, az alapítvány április 22-én küldte el a szocialista politikusnak az igényelt jegyzőkönyveket, ám jogosulatlan kitakarások szerepeltek bennük, illetve hiányoztak egyéb dokumentumok, mellékletek, szerződéses adatok is. Ezután elkezdődött egy egyeztetés, melynek eredményeképpen június 6-án Tóth ismét megkapta a jegyzőkönyveket, melyekben már nem volt kitakarás, ám jól látszik, hogy míg az első verzió szkennelt dokumentum volt, a második egy szövegszerkesztőből készített pdf, melybe az aláírások képként voltak behelyezve. Szerkesztési és tipográfiai eltérések is voltak a jegyzőkönyvek között, ráadásul míg a szkennelt verzión szerepelt iktatószám, a gépelten nem.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »